İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Şencan: "Hükümet, emek hırsızlığı yapıyor"

Şencan: "Hükümet, emek hırsızlığı yapıyor"

Bu günlerde CTP hükümeti tüm hemşirelerin haksız kazanç elde ettiklerine dair algı operasyonuna başlatmıştır. Kasıtlı haberlerle bu ülkede ek mesai alabilen tek çalışan hemşireler intibası oluşturulmaya çalışılmaktadır.

Yayın Tarihi: 03/03/15 17:45
okuma süresi: 5 dak.
Şencan: "Hükümet, emek hırsızlığı yapıyor"
A- A A+

Bu haberlerin sahipleri iyi bilmeliler ki Hemşirelik öyle masa başında oturmaya benzemez, biz hastaların/sağlıklı bireylerin her an yanlarında ve sıkıntılarına hemşirelik mesleği ilkeleri ile şifa bulması için canı gönülden çalışan sağlık profesyonelleriyiz. Mecbur bırakılmadığımız sürece de ek mesai yapmak istemiyoruz.

KKTC'de her geçen gün yeni sağlık servisleri açılmaktadır. Bu hizmetlerin halka ulaşması bizleri çok sevindirmektedir. Hastalara/sağlıklı bireylere sağlık hizmetlerinin ayaklarına kadar gitmesi bir hasta ve insanlık hakkıdır. Yalnız bu sağlık servisleri açılırken, mobing ile zaten dönmeyen mevcut servislerin çalışma listeleriyle takviye etmemiz istenmektedir. Zorla görevlendirilerek ek mesai yaptırılan meslektaşlarımız ertesi gün fişlenerek, halka hırsız gibi gösterilmeye çalışılmaktadır.

Açık durumda olan Geçitkale Sağlık merkezi(112 Hızır), Lapta Sağlık Merkezi(112 Hızır), Çamlıbel Sağlık Merkezi(112 Hızır), Tatlısu Sağlık Merkezi(112 Hızır), Akdoğan Sağlık Merkezi(112 Hızır) ve diğer tüm hastane ve sağlık merkezleri, personel eksikliği nedeni ile ek mesai ile listeleri dönmektedir. Kısa bir süre sonra Lefkoşa Onkoloji Hastanesi Merkezi ve Girne Diyaliz Merkezi açılması planlanmaktadır. Mevcut ve açılacak olan sağlık servislerin açılması ve hizmetlerin devamı için acilen en az 100 hemşireye ihtiyaç vardır. Durum net ve açık olmasına rağmen hükümet yeni açılacak merkezler ve mevcut eksikler için 12 ön lisans hemşire kadrosunu halka ve biz sağlık çalışanlarına uygun görmüştür.

Hemşirelik mesleğinin saygınlığını sarsmak için teknik komitede ve yasa çalışmalarında yürütülen gizli planlarla hemşirelik kadrolarını boykot edildiği gibi şimdide kıymetli halkımıza karşı algı operasyonu düzenlenerek yanıltıcı bilgiler verilmektedir...

Kordon nöbetler tutmak zorunda bırakılan Hemşireler ve Ebeler sizlere ve ailelerinize bakım hizmetinini profesyonel etik ilkelerle veriyoruz. Günün 24 saati, hafta sonu, bayram demeden evlerimiz de çocuklarımız yalnız, anne-babasızken bizler sizlerin çocuklarına bakım hizmeti veriyoruz. Kendi yaşlı anne-babamız yalnızken biz sizlerin annesine, babasına sağlık bakım hizmeti veriyoruz.

Sadece iftiralarınızla, algı operasyonları ile bu kutsal mesleği ve meslek arkadaşlarımızı karalamaktan ve vergisini alamadığınız vergi çeteleri, göz yumduğunuz banka hırsızları, izin verdiğiniz kaçakçılar ve hiç bir yasal düzenleme yapmadığınız suçlularla bir tutamazsınız.

Hemşire, Ebe ve Sağlık Teknikeri çalışanlarımızın haklarına hükümet edenler tarafından tecavüz edilmektedir. Her gün bir hakkımızı gasp edilmektedir.

En başta iaşei ibade ödeneklerimiz gasp edilmiştir.

Vardiya ve düzensiz çalışmamıza rağmen ne çalışma düzenimiz ne de tahsisatlarımız düzenlenmemektedir.

Kamu görevlileri yasasında olan fakat el çabukluğu ile Kamu Sağlık Çalışanları yasasına konmayan risk ödeneklerimiz gasp edilmektedir.

Emeklilik haklarımız gasp edilerek mezarda emekliliğin önü açılmıştır.

Meslek hastalıklarına mahkum edilmiş durumdayız.

Sosyal haklarımızı mobing ile 17 saatlere kadar nöbet tutturularak ellerimizden alınmıştır.

İnsanca yaşama haklarımızı zorlamalar, iftira, baskı, psikolojik ve fiziksel şiddet ile elimizden alınmak istenmektedir.

Şimdi de hükümet zaten yıllarca kanunsuzca budanmış ek mesai ödeneği hakkımıza el atmaya karar vermiştir. Hem zorla ek mesai yaptırıp sonrada ek mesai vermek istemiyorsanız, gerekli yerlere çok acil olarak Hemşire, Ebe, Anestezi Teknikeri, Diyaliz Teknikeri, Acil Tıbbi Teknisyen(ATT), Ambulans ve Acil Bakım Teknikeri(Paramedik) istihdamı yaparak bunu çözebilirsiniz... Bu istihdamın şekli de taşeron firmalardan yapılmasına kesinlikle olurumuz yoktur.

Belirtilen konular ile ilgili sabrımız taşmıştır. Her türlü yasal eylem hakkımızı kullanacağımızı bildiririz.

Kamuoyuna ve halkımıza saygı ile duyururuz.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası

Yönetim Kurulu(a)

Başkan

Nihat ŞENCAN

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.