İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

6 TL kirayı 200 TL yapmak istedi; sorun çıktı!

6 TL kirayı 200 TL yapmak istedi; sorun çıktı!

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama ile Sönmezliler Ocağı yetkilileri ile sorunlar yaşadığını kaydetti.

Yayın Tarihi: 05/03/15 07:52
okuma süresi: 5 dak.
6 TL kirayı 200 TL yapmak istedi; sorun çıktı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Sosyal Medya

Harmancı açıklamasında, Ocak'ın kiraladığı binaya 10 senedir 6 TL ödediklerini, yeni kira miktarının ise 200 TL olduğunu ancak Ocak yetkililerinin bu paraya karşı sorunlar yaşadığını kaydetti.

Harmancı'nın açıklaması şöyle:

"Sönmezliler Ocağı yetkilileri ile son dönemde hiç yaşamak istemediğimiz olaylar yaşıyoruz, konumları gereği saygılı yaklaşmaya çalışmamıza rağmen maalesef bunun istismar edildiğini görüyoruz. Belediye tarafından kiraladıkları ve yaklaşık 10 yıldır ayda sadece 6 TL (altı türk Lirası) ödedikleri Kurtuluş meydanında bulunan lokal binaları için takdir edilen yeni kira miktarı 200 tl'dir. Bir sonraki yıl için ise (2016) 240 TL'dir.

Aylardır süren iyi niyetli yaklaşımlarımızın karşılığı Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şantaj olarak dönmesi ve bunun çirkin bir kampanya halini alması vahim bir anlayış ürünüdür. Takdir kamuoyunun."

Lefkoşa Türk Belediyesi, TDP Belediye Meclis Üyesi Özmen Birinci ise kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

LTB kira ihale komisyon üyeleri olarak görevi devraldığımız günden bu yana özveri ile çalışmaktayız . Aldıgımız kararlar ve uygulamalarımızdan ötürü Bazen eleştiri alıyoruz bazen ise taktir. Taktir ler bizi mutlu etse de aldığımız eleştirileri de her zaman olgunlukla karşılayıp bunu daha iyisini yapabilmemiz için bir Motivasyon sebebi saydık. Ancak dün itibarı ile artık eleştiriden çıkıp şantaj ve sözlü sataşmalara dönüsen 6 tl lik bir kirayı 200 tl ye yükseltme meselesini en açık hali ile kamu oyunun bilgisine getirmek şart olmuş durumdadır.

Kurtuluş meydanı no :1 de kiracı konumunda olan sönmezliler ocağı isimli (kendilerini geçmişte yaptıkları mücahitlik hizmetlerinden ötürü toplumun geri kalanından daha kıymetli bireyler sayan kişiler ) dernek 10 yıla yakın bir süredir 6 tl karşılığı bu binayı kiralamaktadır.

Belediyenin mülklerinde bulunan bu şekildeki komik kiraları güncel koşullara taşıma kararlılığındaki komisyonumuz 2015 yılı için yeni kiranın 200 tl olması gerektiğinde hem fikir olmuş ve 2016 için ise 240 tl lik bir kira öngörmüstür.

(Hemen yan komşusu olup daha küçük metre kare ye sahip restoranın genç işletmecileri yine belediyemize ait mülke ayda 1000 tl kira ödemektedir.)

Kendileri kira miktarınin ne olacağına kendileri karar vermek istedikleri gibi( 50 tl ) yıllık artış miktarlarına da kendilerinin karar vereceklerini komisyon üyelerine belirtmişlerdir.

Hiçbir komisyon üyesinin bu önerileri ni kabul etmemesinin ardından, pek muhtemel yıllardır alışmış oldukları yöntem olan "araya tanıdık koyma" yöntemini deneyip üzerimize baskı kurmaya çalışmışlardır.

Bu yontem de meyva vermeyince şahısların kişiliklerini rencide edici sözlü sataşmalara baş vurmuşlar ve en nihayetinde dün hem siyasi şantaj hem de fiziksel şiddet tehtidlerinde bulunarak gerek belediye başkanımızı gerek se komisyon üyelerini tehtid etmişlerdir.

Bilinmesini istediğim durum şu dur ki,

Okulundan mezun olup iş kurmak isteyen bu kadar çok gencimiz var iken belediye nin mülklerini böylesi komik rakamlara kiralamak doğru değildir.

150 aktif üyesi olan bir derneğin ayda 200 tl kira ödeyemeyecek durumda olması matık sınırları içerisinde değildir.

Bizleri yaklaşmakta olan seçimleri öne sürerek baskı altına almaya çalışmalrı ahlaki sınırları aşmıştır.

Ve son olarak fiziksel şiddet de içeren tehtidleri başlı başına bir suç tur. Ve hiçbir koşul altında bu tehtidlere boyun eğmeyeceğiz.

Kira ihale komisyonu üyesi olan ben, Dik duruşların dan ödün vermeyen komisyon üyeleri Tolga Ahmet Raşit , Ahmet Akay Akbil , Murat Kanatlı ve Aldığımız kararları sonuna kadar destekleyen LTB başkani Mehmet Harmancıya teşekkür ederim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.