İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Davutoğlu: "Türkiye AB'den hiç vazgeçmedi"

Davutoğlu: "Türkiye AB'den hiç vazgeçmedi"

TC Başbakanı Davutoğlu reform vurgusu yaptı: AB'ye üyelik konusundaki irademiz güçlü şekilde devam etmektedir Ne zaman AB yeni fasıl açmak isterse biz eskileri kapatıp yenilerini açmaya hazırız. Olumlu bir atmosfer var, biz elimizden geleni yaparız

Yayın Tarihi: 05/03/15 07:57
okuma süresi: 3 dak.
Davutoğlu: "Türkiye AB'den hiç vazgeçmedi"
A- A A+

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Portekiz ziyaretine, Türkiye- AB arasındaki ilişkiler damga vurdu. Portekiz Başbakanı Coelho Türkiye'nin üyeliğine açık destek verirken, "AB fotoğraflarında Türkiye'nin sembolik konumdan çıkıp, ailemizin içinde bir konuma gelmesi lazım" dedi. Davutoğlu da "Üyelik konusundaki irademiz net şekilde devam etmektedir. Türkiye reformlara devam edecek" diye konuştu. Davutoğlu, Portekiz ziyareti sırasında Lizbon'da önemli temaslar gerçekleştirdi. Portekiz Cumhurbaşkanı ve Başbakanı ile görüşmeler gerçekleştiren Davutoğlu, akşam saatlerinde "Türkiye-Portekiz Hükümetlerarası Zirve"nin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığı'nda gerçekleşen toplantı sonrasında Başbakan Davutoğlu ve Portekiz Başbakanı Passo Coelho ortak basın toplantısı düzenledi. Coelho ile Davutoğlu, Türkiye- AB ilişkilerinin ne olacağına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

TÜRKİYE SEMBOLİK KONUMDAN ÇIKMALI: (Portekiz Başbakanı Coelho) Ben şuna inanıyorum ki, bir çok AB üyesi ülkede kendi sınırlarını kontrol edememe sıkıntısı baş gösterdi ve bu da Türkiye'nin stratejik açıdan önemini daha da artırıyor. Esasında müzakere sürecinde değerlendirilmesi gereken bir konudur bu. AB fotoğraflarında da Türkiye'nin sembolik konumdan çıkıp, ailemizin içinde bir konuma gelmesi lazım. Biz Türkiye'nin AB içindeki bu boşluğu dolduracağını düşünüyoruz. Ve Türk halkının da bu sürecin verimli şekilde yürütüldüğünü görmesi lazım.

AB İRADEMİZ DEVAM EDİYOR: (Başbakan Davutoğlu) AB yönündeki açık ve net şekildeki gür ses budur. Üyelik konusundaki irademiz net şekilde devam etmektedir. Daha önce bir çok siyasi engellerle karşılaştık. Başka ülkelere gösterilmeyen engeller bize gösterildi. Ama biz hiçbir zaman vazgeçmedik. Türkiye'nin AB içinde oynayabileceği önemli rolden vaz geçmedik. Avrupa sadece Türkiye'nin üyeliğine olumsuz bakan ülkelerden oluşan bir birlik değil. Biz Portekiz'e minnettarız, bütün AB ülkeleriyle iyi ilişkiler geliştirmek istiyoruz. Önümüzdeki dönemde Türkiye reformlara devam edecek, ne zaman AB yeni fasıl açmak isterse biz eskileri kapatıp yenilerini açmaya hazırız. Bunu AB yöneticileri de biliyor. Olumlu bir atmosfer var biz elimizden geleni yaparız.

ABHaber

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.