İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BRTK'da 4K için çalışmalar başladı

BRTK'da 4K için çalışmalar başladı

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu'nda (BRTK), çoğunlukla dijital filmlerde ve bilgisayar grafiklerinde kullanılan bir çözünürlük formatı olan 4 K için çalışmalar başladı.

Yayın Tarihi: 06/03/15 07:48
okuma süresi: 2 dak.
BRTK'da 4K için çalışmalar başladı
A- A A+

BRTK Müdürü Mete Tümerkan, Kıbrıs'ta ilk 4 K belgesel çekimi için ilk adımların atıldığını söyledi.

BRT'nin HD yayına geçmesi sonrasında BRT'deki değişimin ve dönüşümün devam ettiğini ve edeceğini vurgulayan Mete Tümerkan, çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Tümerkan, "bu değişimin devam edeceğini gösterecek en önemli adımlardan biri olan 4 K ile ilgili ilk adımı atma kararı verdik. Bu yönde ilk çalışmayı gerçekleştiriyoruz. İlk 4 K belgeselin çekimine başlamış bulunmaktayız. BRT, HD'den sonra 4 K'da da Kıbrıs'ta bir ilki gerçekleştiriyor" dedi.

Kıbrıs Türkü'nün gurur duyacağı bir kanal yaratma sözü verdiklerini kaydeden Mete Tümerkan, bu yönde kararlı bir şekilde adımlar atmaya ve yürümeye devam ettiklerini söyledi.

4 K belgeselin dışında bir başka adım daha attıklarını belirten Tümerkan, Mart ayı boyunca ekranları, özellikle belgesel ve kısa film konusunda çalışma yapanlara açtıklarını duyurdu.

Mart ayı boyunca 4 kısa film ve belgesel yayını yapılacağını kaydeden Tümerkan, amaçlarının ülkede bu yönde çalışan üreten kişilere destek olup onları motive etmek ve ürettiklerini halk ile buluşturmak olduğunu söyledi.

Tümerkan, "BRT, halkın içinde daha çok olacak ve bundan sonra her gün özel yayınlarla canlı yayınlarla halkın içinde olacağız. Halkın sorunlarını ekranlara taşıyacağız. Onlar kendilerini bu ekranlarda daha çok görecek ve daha çok BRT ile bütünleşecek. Çünkü BRT halkın malı ve BRT halkın malı olarak halkın içinde olmaya devam edecek" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.