İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

KAMU-İŞ: "Erkek ve kadın çalışanlar el ele yürümeli"

KAMU-İŞ: "Erkek ve kadın çalışanlar el ele yürümeli"

KAMU-İŞ Dünya Emekçi kadınlar günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Mesajda "Temek hak ve özgürlüklerin mücadelesi, erkek ve kadın çalışanların el ele yürümesiyle başarıya ulaşabilir, sosyal barış ancak böyle sağlanabilir" ifadelerine yer verildi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 06/03/15 14:13
okuma süresi: 2 dak.
KAMU-İŞ: "Erkek ve kadın çalışanlar el ele yürümeli"
A- A A+

"Dünya Emekçi kadınlar günü her yıl 8 Mart'ta kutlanan ve Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanmış uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal hakların geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılan bir gündür.

Bu günün temelleri 8 Mart 1857 tarihinde Amerika Birleşik Devletlerinde New York da 40 bin dokuma işçisinin bir tekstil fabrikasında yapılan grev ile atılmıştır. Ölümlerle sonuçlanan bu eylemle Dünya Emekçi Kadınlar Günü tescil edilmiştir.

Kadına dair sorunların çözülmesi için yıllardır atılan adımlara rağmen, yaşam koşullarından eğitime, sosyal güvenlik ve sağlık haklarına, analığın korunmasından ücret düzeyine kadar sorunlar birikmektedir.

Dünyadaki ekonomik krizin dayattığı işsizlik ile güvencesiz çalışma koşullarından en çok kadın işçiler etkilenmekte, aile hayatına yansıyan yıkıcı etkileri de en çok kadınları mağdur etmektedir. Bunların dışında kadına yönelik şiddet, cinsel taciz, dünyada kadını eşya olarak gören anlayış, kadın mağduriyetlerini artırmaktadır.

Temek hak ve özgürlüklerin mücadelesi, erkek ve kadın çalışanların el ele yürümesiyle başarıya ulaşabilir, sosyal barış ancak böyle sağlanabilir.

Bu düşüncelerle Kamu – iş olarak başta kadın çalışanlarımız olmak üzere tüm kadınların, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlar, kadınlarımıza sevgilerimizi saygılarımızı sunarız."

Sami DİLEK

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.