İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akim: "Hakan Dinçyürek son zamanlarda çok çevreci kesildi"

Akim: "Hakan Dinçyürek son zamanlarda çok çevreci kesildi"

KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim, Elektrik Kurumu'nun santrallerin filtrelenmesine hiçbir zaman karşı olmadığını ancak Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek'in kurduğu filtre sisteminin tercih edilen bir sistem olmadığını ifade ederek "Dinçyürek çevre mühendisi mi doktor mu? Son zamanlarda çok çevreci kesildi de…" dedi.

Yayın Tarihi: 26/03/15 10:28
okuma süresi: 3 dak.
Akim: "Hakan Dinçyürek son zamanlarda çok çevreci kesildi"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Genç TV'de Gökhan Altıner'ın hazırlayıp sunduğu "Kıbrıs'ta Manşet" programına konuk olan KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim önemli değerlendirmelerde bulundu.

"KIB-TEK bundan sonra uçacak"

Göreve geldiğinde kurumun 40 Milyon TL civarında olan aylık cirosunun 70 Milyona çıktığını kaydeden Akim, bu süreçte 70 bin sayaç monte edildiğini ve sadece bu sayede gelirin yüzde 30 civarında arttığını belirtti.

Akim, "Elektrik Kurumu havalanabilecek noktaya geldi, bundan sonra uçacak. Geçmiş yönetim kurumu batırmaya çalıştı, beceremedi, 'bari böyle satayım' dedi. Bu kurumu isteseniz de batıramazsınız" ifadelerini kullandı.

"Sayıştaylık, denetim alanına girmeyen konulara girerse tavrım değişir"

Geçtiğimiz ay Kurumu denetlemeye gelen Sayıştay denetçilerinin binadan ayrılmasını istemesi üzerine Sayıştaylık ile arasında oluşan gerginliğe de değinen Akim, kendisinin asla denetimden kaçmadığını ancak Sayıştaylık'ın yetki alanı dışına çıktığını vurguladı.

Akim şöyle konuştu:

"Ben asla denetimden kaçmadım. Geldiğim günden beridir Sayıştay denetçilerini kendim davet ederim. Sayıştay devlet adına beni denetler. Ama Sayıştaylık'ın işi mali denetim yapmaktır. Denetim alanına girmeyen konulara girerse tavrım değişir. Benim itirazım bunadır."

"Dinçyürek çevre mühendisi mi doktor mu?"

Akim, Elektrik Kurumu'nun santrallerin filtrelenmesine hiçbir zaman karşı olmadığını ancak Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek'in kurduğu filtre sisteminin tercih edilen bir sistem olmadığını ifade ederek "Dinçyürek çevre mühendisi mi doktor mu? Son zamanlarda çok çevreci kesildi de…" dedi.

"Mercedes, Chevrolet süren kimseyi işe almadım"

İzzet İzcan'ın KIB-TEK'e yapılan bazı istihdamlarla ilgili yönlendirdiği eleştiriler konusunda değerlendirme yapması istenen Akim, İzcan'ın demeçlerini takip etmediğini söyledi.

Kuruma yapılan istihdamlarla ilgili de açıklama yapan Akim, "Ben ekmeğe ihtiyacı olan bazı ailelerin çocuklarını işe aldım, imkânım oldukça almaya da devam edeceğim. Mercedes süren, Chevrolet süren kimseyi işe almadım. Partizanlık da yapmadım, partizanlık nedir bilmem. İstihdam ettiğim insanlar arasında UBP'li de var. İstihdam yaparken kimsenin dilini, dinini, düşüncesini sorgulamadım" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.