İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çöpten de olsa sadece Kıb-Tek

Çöpten de olsa sadece Kıb-Tek

Eski El- Sen Başkanı, KIB- TEK çalışanı Tuluy Kalyoncu, elektrik üretimi ile ilgili yasal görevli tek kuruluşun KIB-TEK olduğunu belirterek, Çöpten Elektrik Üretme Projesi ile ilgili soru işaretleri olduğunu söyledi. Kalyoncu, Elektrik İnkişaf Yasası Madde 43'e göre KIB-TEK'e sorulmadan başka özel ya da kamu kuruluşuna ihale edilemeyeceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 27/03/15 07:48
okuma süresi: 3 dak.
Çöpten de olsa sadece Kıb-Tek
A- A A+

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

KIB-TEK Başkanı İsmet Akim ise, ülkenin bir hukuk ülkesi olduğunu söyleyerek, "Eğer hükümet yasaları ihlal edecekse hukuktan bahsetmek mümkün olamaz. Hükümet söz konusu proje ile ilgili bizimle görüşmedi. Hükümetle yasaya bakarak görüşmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

Eski El- Sen Başkanı ve Kıb- Tek çalışanı Tuluy Kalyoncu Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, KKTC'de elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve kullanıma sunulmasıyla ilgili yasal olarak görevli tek kuruluşun Kıb-Tek olduğunu belirterek, Çöpten Elektrik Üretme Projesi ile ilgili soru işaretleri olduğunu söyledi. Kalyoncu, Elektrik İnkişaf Yasası Madde 43'e göre, Kıb-Tek'in mevcut görevlerini yerine getiremediği koşullarda bunu Bakanlar Kurulu yönetim kuruluna karar olarak bildirmesi gerektiğini belirtti. Kalyoncu, böyle bir durumda Bakanlar Kurulu'nun Elektrik yasası gereğince Fasıl 170'e göre Kıb-Tek'in görevlerini bir başka kuruluşa verebileceğini kaydetti.

Kalyoncu: "Yasal tek kuruluş Kıb-Tek"

Kalyoncu, Kıb-Tek'in görevini yerine getirip getiremediğinin sorulması gerektiğini söyledi. AKSA'nın ülkeye bu yasa üzerinden geldiğini anlatan Kalyoncu, yapılan açıklamalarda Kıb-Tek'in bu işi yapamıyor gibi gösterildiğine dikkat çekerek, böyle birşeyin söz konusu olmadığını belirtti.

Kalyoncu, konunun çok hassas olduğuna vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"KKTC'de elektrik üretimi, iletimi, dağıtımı ve kullanıma sunulmasıyla ilgili yasal olarak görevli tek kuruluşun Kıb-Tek olduğundan bu çalışmayı yürütenlerin haberleri var mı? Söz konusu yatırımı, Kıb-Tek'in gerçekleştirip gerçekleştiremeyeceği Kıb-Tek'e sorulmadan ve Kıb-Tek, kendisinin böyle bir projeyi gerçekleştiremeyeceğini yazılı olarak Bakanlar Kurulu'na bildirmeden bu işin bir başka özel ya da kamu kuruluşuna ihale edilemeyeceğini birileri yetkililere söylemeli..."

Akim: "Hükümet bizimle görüşmedi"

Kıb-Tek Başkanı İsmet Akim yaptığı açıklamada, Elektrik İnkişaf Yasası Madde 43'e göre Kıb-Tek'in mevcut görevlerini yerine getiremediği koşullarda bunu Bakanlar Kurulu yönetim kuruluna karar olarak bildirmesi gerektiğini belirterek,

ülkenin bir hukuk ülkesi olduğunu söyledi ve "eğer hükümet yasaları ihlal edecekse hukuktan bahsetmek mümkün olamaz"dedi. Akim, Çöpten Elektrik Üretme Projesi ile ilgili, "hükümet bir girişim yapmışsa bürokratik işlevlerini herhalde düşünmüştür" şeklinde konuştu. Akim, hükümetin Kıb-Tek ile söz konusu proje ile ilgili görüşmediğini, hükümet ile bu yasaya bakarak görüşmek gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.