İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Güvenli internet seminerleri tüm hızıyla devam ediyor

Güvenli internet seminerleri tüm hızıyla devam ediyor

Telsim'in, Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde düzenlediği geleneksel Güvenli İnternet Seminerleri tüm hızıyla devam ediyor. Eğitimlere son olarak Oğuz Veli Ortaokulu ve Lapta Yavuzlar Lisesi'nde devam edildi.

Yayın Tarihi: 19/04/15 15:18
okuma süresi: 4 dak.
Güvenli internet seminerleri tüm hızıyla devam ediyor
A- A A+

Telsim'in geleneksel olarak 5 yıldır düzenlediği seminerlerde öğrenciler internette dikkat edilmesi gereken siber tehlikerin farkına varırken, bu tehlikelerden nasıl korunacakları hakkında da bilgilendiriliyor.

Telsim'in sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ortaokul son sınıf öğrencilerine yönelik 5 yıldır düzenlediği eğitimler, Telsim Proje Yönetimi ve Geliştirme Yöneticisi Aytaç Tanrıverdi ile Sosyal Hizmetler Uzmanı Barış Başel tarafından verildi.

TANRIVERDİ: İNTERNETTEKİ HER ŞEYE ŞÜPHECİ YAKLAŞIN, TEHLİKELERİN FARKINA VARIN

Tanrıverdi, sunumunda öğrencilerin hayatının önemli bir parçası haline gelen interneti kullanırken maruz kalabilecekleri siber tehlikeler, hackerlar, virüsler ve casus yazılımlar ile ilgili bilgi aktardı. Öğrencilerin sıklıkla karşılaştığı kimlik hırsızlığı konusunda verdiği bilgilerle öğrencileri aydınlatan Tanrıverdi, öğrencilere interneti kullanırken şüpheci ve araştırmacı davranmayı önerdi.

BAŞEL: BİLGİSAYAR VE MARKA BAĞIMLISI OLMAYIN

Sunumunda popüler kültürün hayatımıza etkileri ve internet bağımlılığı konularını ele alan Başel ise, öğrencileri marka bağımlısı olmamaya ve bilinçli bir internet kullanıcısı olmaya davet etti. İnternetin tehdit olarak algılanmaması gerektiğini belirten Başel, bilinçli kullanıldığında ve virüslerden korunma yolları öğrenildiğinde internetin olumlu yanlarının bulunduğuna da dikkati çekti.

Sunumlardan sonra sorulan bir soruya doğru cevap veren öğrencilere de, Telsim tarafından birer modem ve data paketi hediye edildi.

Seminerlerde, öğrencilere, güvenli internetle ilgili "Yasal olmayan internet içeriği nedir?", "Cinsel içerikli mesajlaşma nedir?", "Bilgisayarımda virüs var" ve "Sanal oyun bağımlılığı" isimli kitapçıklar da dağıtıldı.

"İNTERNETTEKİ TEHLİKELERDEN NASIL KORUNACAĞIMIZI ÖĞRENDİK"

Semineri çok faydalı bulduklarını kaydeden öğrenciler, interneti daha güvenli kullanma konusunda bilinçlendiklerini belirterek, kendilerine böyle bir hizmet veren Telsim'e ve Milli Eğitim Bakanlığı'na teşekkür ettiler. Öğrenciler seminerle ilgili görüşlerini şöyle aktardı:

ELİF SUGÜLER (OĞUZ VELİ ORTAOKULU): Bilgisayarımda bilmediğim sitelere girdiğimde virüs saldırısına uğrayabileceğimi öğrendim. Bu seminerden sonra internette daha güvenli dolaşabileceğim.

UĞRAL KATİPOĞLU (OĞUZ VELİ ORTAOKULU): Bu eğitimde internette neleri yapıp, neleri yapmamız gerektiği konusunda bilgilendik. İnternetin kötü yanlarının farkında olmalı ve interneti bilinçli kullanmalıyız.

MUHAMMED ELBİR(OĞUZ VELİ ORTAOKULU):Şifremizi kimseyle paylaşmamız gerektiğini öğrendik. Faydalı ve aydınlatıcı bir eğitim olduğunu düşünüyorum.

DİLARA KURÇ (OĞUZ VELİ ORTAOKULU): Güvenli şifreleme metodları hakkında bilgilendik. Şifremizi oluştururken nelere dikkat etmemiz gerektiğini öğreten yararlı bir eğitimdi. Sosyal medya hesaplarımıza gönderilen her mesajı açmamalı ve tuzaklara düşmemeliyiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.