İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Müzakereler, 15 Mayıs'ta yeniden başlıyor

Müzakereler, 15 Mayıs'ta yeniden başlıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ara bölgede yemekli bir toplantıda bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 12/05/15 08:25
okuma süresi: 2 dak.
Müzakereler, 15 Mayıs'ta yeniden başlıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası – Beran DAĞTAŞ

Yemek, ara bölgedeki Ledra Palace Otel'de gerçekleşirken, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ise yemeğe ev sahipliği yapıyor...

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide liderleri kapıda karşıladı. Eide, kapıda sırasıyla Anastasiadis ve Akıncı'yı karşılamasının ardından, Ledra Palace Otel'e girildi...

Yemek sonrasında Liderlerin müzakerelerin ne zaman yeniden başlayacağı ve nasıl yapılandırılacağı ile ilgili açıklama yapmaları bekleniyor.

Liderlerin yemekte başlangıç olarak baby roka yanısıra narlı cevizli salata ve ana yemek olarak ise buffalo mozarella yiyecekleri öğrenildi.

GÜNEY VE KUZEY'DEKİ ÖRGÜTLERDEN DESTEK

Görüşme öncesinde Kuzey ve Güney Kıbrıs'tan bazı örgütler, liderlere süreçte destek vermek amacıyla ara bölgede toplandı.

Bazı sivil toplum örgüt temsilcileri, ara bölgeye giderek müzakerelerin tekrar başlaması ve bu yönde adım atılması yönünde inanç da belirttiler.

GÖRÜŞMELER 15 MAYIS'TA BAŞLIYOR

BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada görüşmenin çok olumlu bir ortamda geçtiğini ifade ederek, göüşrmelerin 15 Mayıs Cuma günü başlayacağını açıkladı.

Eide, iki liderin barışa olan inanç ve kuvvetlerini ileriye götürebilmek adına görüşlerini paylaştıklarını da ifade ederek, "birleşik bir Kıbrıs hayali ile Şubat 2014'te yaratılan ortamı kullanmalıyız" dedi.

Liderlerin, görüşmelerde ilerleme kaydetmek için görüşlerini de ortaya koyduklarını belirten Eide, görüşmelerin sıklığı, modelleme ve görüşmelerin yapısı ile ilgili ilk toplantının 15 Mayıs günü yapılacağını belirtti.

Eide, "bir çözüm bulmak için ortak çalışılacağına inanıyorum" diyerek sözlerine son verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.