İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Akıncı ile Anastasiadis Arasta'dan sonra Ledra Caddesi'nde

Akıncı ile Anastasiadis Arasta'dan sonra Ledra Caddesi'nde

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum Lider Anastasiadis'in Lefkoşa'daki sosyal içerikli görüşmesi başladı. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Büyük Han'daki kahve molasının ardından Ledra Caddesi (Uzun Yol) üzerinden Güney Kıbrıs'a geçti.

Yayın Tarihi: 23/05/15 13:29
okuma süresi: 3 dak.
Akıncı ile Anastasiadis Arasta'dan sonra Ledra Caddesi'nde
A- A A+

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, başkent Lefkoşa'da Arasta'yı ve Uzun Yol'u gezmek için bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Akıncı, saat 11.00'de Arasta ve Uzun Yol'daki gezi için, Anastasiadis'i Lokmacı Kapısı ile Uzun Yol arasındaki bölgede karşıladı.

Basının büyük ilgi gösterdiği geziye, iki lider önce kuzeye geçerek Arasta'yla başladılar. İki lider Büyük Han'a gitti.

Rum lider Anastasiadis'in KKTC'ye yaya olarak ilk ziyareti olduğu belirtiliyor.

İki lider yürüyüş esnasında, zaman zaman durup vatandaşlarla da sohbet ediyorlar.

Cumhurbaşkanı Akıncı ile Rum Lider Anastasiadis'e, müzakerecileri Özdil Nami ve Andreas Mavroyannis, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ile Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis ve sözcüleri eşlik ediyor.

Akıncı, Anastasiadis'i karşılamaya giderken ise Lefkoşa Türk Belediyesi görevindeyken ortak işler yaptığı dönemin Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Lellos Dimitriadis ile de ayaküstü sohbet etti.

KAHVE FİNCANLARINI TOKUŞTURDULAR

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarihi Büyük Han'da "Usta'nın yeri" isimli kahvehanede kahve molası verdi.

Büyük Han'daki kahve molasının ardından liderlerin Güney Kıbrıs'a geçerek Uzun Yol'da da bir gezi yapması bekleniyor.

Anastasiadis'in heyetinde Kıbrıs Rum Yönetimi Sözcüsü Nikos Hristodulis ve Lefkoşa Rum Belediye Başkanı Konstantinos Yorgacis de bulunuyor.

Liderler gezi sırasında halktan büyük ilgi gördükleri ve alkışlanmaları dikkat çekerken, izdiham yüzünden gazeteciler zaman zaman zorlukla görev yapıyor.

Büyük Han'daki kahve molası sırasında Akıncı ve Anastasiadis'in, kahve fincanlarını tokuşturduğu gözlemlendi.

LİDERLER GÜNEY'E GEÇTİ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis, Büyük Han'daki kahve molasının ardından Ledra Caddesi (Uzun Yol) üzerinden Güney Kıbrıs'a geçti.

İki lider geçişte Kıbrıslı Rumlar tarafından alkışlarla karşılandı.

Akıncı ve Anastasiadis'in Lefkoşa'nın güneyinde, Uzun Yol'daki gezileri sırasında da bir mola vermesi bekleniyor.

Bu arada Anastasiadis, Büyük Han'dan ayrılırken, bugün doğum günü olan Müzakereci Özdil Nami'ye barışı simgeleyen yaprak motifli bir tabak şeklinde plaket hediye etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.