İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Özyiğit: "Hükümet uzatmaları oynuyor"

Özyiğit: "Hükümet uzatmaları oynuyor"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkede sürdürülebilir olmayan mevcut yapının baştan aşağıya yenilenmesinin şart olduğunu, her alanda köklü reformlara ihtiyaç duyulduğunu, ancak, mevcut Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler—Demokrat Parti Ulusal Güçler (CTP-BG—DPUG) hükümetinin bunu yapacak ne yapısı, ne de kapasitesi olduğunu vurguladı.

Yayın Tarihi: 23/05/15 11:46
okuma süresi: 6 dak.
Özyiğit: "Hükümet uzatmaları oynuyor"
A- A A+

Hükümet partilerinde ciddi sıkıntılar yaşandığını, bunun hükümet icraatlarına da yansıdığını, Başbakan'ın görevi devretmek için gün saydığını, Başbakan Yardımcısı'nın zaten istifa ettiğini anımsatan Özyiğit, "Hükümet artık uzatmaları oynamaktadır. İçinde bulunulan şartlarda erken seçim kaçınılmazdır" dedi.

Seçim ve Halk Oylaması Yasası ile Siyasi Partiler Yasası'nın erken seçimden önce mutlaka değiştirilmesi gerektiğini belirten Özyiğit, "Milletvekilliği transferinin yasaklanması ile ülke genelinde tek liste ile seçime gidilmesi başta olmak üzere, bu iki yasada ciddi değişiklik gerekmektedir. TDP, bu konuda atılacak her adıma katkı koymaya hazırdır" dedi.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, katıldığı bir televizyon programında, Kıbrıs sorunu, hükümetin durumu ve TDP'nin çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

"Her alanda kaos var"

Özyiğit, ülkede her alanda ciddi kaos yaşandığını, turizm sektörü temsilcilerinin feryat ettiklerini, hayvancı ile çiftçinin alacaklarının halen ödenmediğini, ürünün bol olduğu yılda bu kez de hükümetin ürünü almamak için bahaneler ürettiğini, ayrıca birim fiyatı belirlemediğini, seracıların ciddi sorunları olduğunu, Narenciye üreticilerinin 2014'ün ikinci ve 2015'in birinci 'Doğrudan Gelir Desteği' ödemelerini halen almadıklarını belirtti.

Esnafın, küçük orta boy işletmelerin batma noktasına geldiğini belirten Özyiğit, çek yasağına giren kişi sayısının arttığını, halkın hayatını borçlanarak idame ettirmeye çalıştığını, tüm bunların da işlerin yolunda gitmediğinin kanıtı olduğunu kaydetti.

Tüm bu sorunların yanısıra, yükselen döviz nedeniyle halkın büyük bölümünün çok ciddi sıkıntı içerisine girdiğini, önlem alması gereken hükümetin ise acizlik içinde yaşananları sadece seyrettiğini vurgulayan Özyiğit, "Hükümetin görev ve sorumluluğu yükselen döviz karşısında yaşanan mağduriyeti giderici ve koruyucu önlemleri hayata geçirmektir. Ancak öyle anlaşılıyor ki, hükümetin ne bu yönde bir isteği, ne de kapasitesi bulunmaktadır" dedi.

"TDP, değişimin öncüsü olacaktır"

Yaşanan gelişmelerin hükümetin halktan koptuğunun göstergesi olduğunu, zaten düzenden memnun olmayan toplumun, değişim iradesini artık net bir şekilde ortaya koyduğunu, yerel seçimler ile başlayan değişim sürecinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürdüğünü belirten Özyiğit, şimdi sıranın ülkedeki yapının değişimine geldiğini, bu değişimin öncüsünün de TDP olacağını vurguladı.

TDP'nin görüş, düşünce ve politikaları ile desteklediği adayların halktan büyük oranda onay bulduğunu, son dönemlerde kurulan yeni örgütler ile TDP'ye katılımların da bunun bir başka göstergesi olduğuna dikkat çeken Özyiğit, "TDP, bu yolu halkla birlikte yürüyerek, halkın iktidarını yaratmakta kararlıdır" ifadelerini kullandı.

"Tüzük Kurultayı 28 Haziran'da"

Parti Meclisi'nin kararı ile 28 Haziran'da Tüzük Kurultayı yapacaklarını belirten Özyiğit, ardından da programla ilgili çalışma başlatarak parti programını daha çağdaş, daha güncel hale getireceklerini ifade etti. TDP'nin önümüzdeki dönem yol haritasının da partinin çeşitli kademelerinde değerlendirildiğini ve yakın bir gelecekte gereken kararları üreteceklerini belirten Özyiğit, TDP'nin en geniş işbirliği anlayışı ve geniş halk kesimlerini kucaklama niyetinde olduğunu kaydetti. Özyiğit, yetkili organların büyük çoğunluğunun çatı partisi kurularak, yeniden isim değişikliği konusuna ise, sıcak bakmadığını ifade etti.

"Tüm taraflar çözüm sürecine yardımcı olmalı"

Bir soru üzerine Kıbrıs sorununa yönelik değerlendirmelerde de bulunan Özyiğit, müzakere sürecinin başlamasıyla birlikte yeni bir döneme girildiğini belirterek, bu yeni süreçte ilgili tüm tarafları başlayan çözüm sürecine yardımcı olmaya çağırdı. Tüm çözüm ve barış güçlerinin işbirliği ve güç birliğine ihtiyaç olduğunu vurgulayan Özyiğit, hep birlikte çözümün sağlanması yönünde liderlere yardımcı olmaları gerektiğini kaydetti.

TDP olarak adil, kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümün bulunması adına üzerlerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmekte kararlı olduklarını, bu çerçevede Güney'deki siyasi partilerle de işbirliği başlattıklarını, AKEL ile ortak bir komite kurarak çalışmalara başladıklarını belirten Özyiğit, bu işbirliğini genişletme amacında olduklarını kaydetti.

"Güven Yaratıcı Önlemler"

Kapsamlı çözüm müzakerelerinin başlamasını çok olumlu bulduklarını söyleyen Özyiğit, esas hedeflerinin kapsamlı çözüm olmakla birlikte, Güven Yaratıcı Önlemler konusunu da önemsediklerini ifade etti.

Liderlerin ilk görüşmesinde güven yaratıcı önlemlerle ilgili somut adımlar atılarak geçişlerde kağıt vize uygulamasının kaldırılması kararını selamladıklarını belirten Özyiğit, yakın bir gelecekte bazı diğer uygulamaların hayata geçeceği mesajı verilmesinin olumlu bir gelişme olduğunu kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.