İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Çakıcı: "CTP kurultayı sonrası yeni bir hükümet kurulacak"

Çakıcı: "CTP kurultayı sonrası yeni bir hükümet kurulacak"

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.30'da toplandı.

Yayın Tarihi: 25/05/15 12:30
okuma süresi: 2 dak.
Çakıcı: "CTP kurultayı sonrası yeni bir hükümet kurulacak"
A- A A+

Gündeminde, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu 2015 Mali Yılı Bütçe Yasa Tasarısı bulunan genel kurulun başında Siyasal Partiler Yasası ile Seçim ve Halkoylaması Yasası değişiklikleri ele alındı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, toplantıyı açmasının ardından yasa tasarısının üçüncü görüşmesini başlattı ve tezkereyi oylamaya sundu. Yasa tasarısının görüşülmesi oybirliğiyle kabul edildi.

ÇAKICI

TDP Lefkoşa Milletvekili Mehmet Çakıcı, Siyasi Partiler Yasa Tasarısı ile Seçim ve Halk Oylaması Yasa Tasarılarıyla ilgili söz alarak, bugün Meclis'te görüşülecek yasa bulunmadığına işaret etti. Ülkeyi değiştirecek yasalar da bulunmadığını belirten Çakıcu, kimsenin yasaların önünü tıkama hakkı bulunmadığını kaydetti.

Meclis İç Tüzüğü'ne de değinen Çakıcı, Siyasi Partiler Yasa Tasarısı ilgili UBP ve DP-UG'ye seslenerek, bu yasanın engellenmemesini istedi.

Seçim ve Halk Oylaması Yasası'na geçilmesi gerektiğini de ifade eden Çakıcı, siyasi partilere, halkın önünü açacak yasalar ile Seçim ve Halk Oylaması Yasası'nın Meclis kapanmadan hayata geçirilmesi çağrısında bulundu.

Şu anda hükümette sıkıntı olduğunu kaydeden Çakıcı, Dışişleri Bakanlığı'nın vekaleten yürütüldüğünü, Başbakan Yardımcılığı konusunun ise ortada olduğuna işaret ederek, CTP-BG kurultayı sonrası yeni bir hükümetin kurulacağının aşikar olduğunu söyledi.

Ülkede bir irade boşluğu yaratıldığını ancak görevden alma ve atamaların sürdüğünü kaydeden Çakıcı, bu uygulamaların doğru olmadığını, yanlış ve keyfi uygulamalar olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.