İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Taçoy: "Üçüncü mobil şirketi, en akıllıca hareket"

Taçoy: "Üçüncü mobil şirketi, en akıllıca hareket"

Başbakan Yardımcısı vekili, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy da, iletişim sektörünün insan yaşamının en önemli unsurlarından biri olduğunu belirterek, yasa tasarısına katkı koyan vekillere teşekkür etti.

Yayın Tarihi: 25/05/15 13:14
okuma süresi: 2 dak.
Taçoy: "Üçüncü mobil şirketi, en akıllıca hareket"
A- A A+

Taçoy, mobil cihazları kayıt sisteminde yeniden ihaleye çıkılacağını, bu kez ihaleye kurumun değil Merkezi İhale Komisyonu'nun çıkacağını ifade ederek, bu sistemin ülkedeki mobil sisteme bir denetim ve düzenleme getireceğini anlattı.

Türkiye'de de uygulanan bu sistemin ülkeye taşınacağını, rekabeti artıracağını ifade eden Taçoy, ara bağlantı ücretleri ile ilgili yapılan çalışmaları da anlattı, Türkiye ile KKTC arasındaki görüşmelerin ucuzlaması için gerekli görüşmeleri sürdürdüğünü, 0090 ile Türkiye şehirlerarası görüşmelerin farklı fiyatlandırılmasını kendisinin de doğru görmediğini söyledi.

Taçoy, 4G'ye geçmek amacı taşıdıklarını ve tüm çalışmaların amacının bu olduğunu, ayrıca 4G'yi getirirken üçüncü mobil şirketini, Telekomünikasyon Dairesi ile birlikte piyasaya taşımanın en akıllı hareket olacağını vurguladı.

Tatar ile Saner'in eleştiri ve önerilerini de yanıtlayan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi'ne ait tüm fiber optik kabloların planını ortaya çıkardıklarını, 476 kilometrelik yeni bir fiber optik kablonun döşeneceğini anlatarak, tüm planların kurulduğunu, 4G'ye geçebilmek için de gerekli çalışma ve girişimlerin yapıldığını, Güney Kıbrıs ile de bu konuda görüşmelerin olduğunu kaydetti.

Hasan Taçoy, Telekomünikasyon Dairesi'nin kuruma borcunu ödememesi konusuna da değinerek, bu konuda gerekli çalışmaların yapıldığını ve kuruma gerekli ödemelerin yapılacağını söyledi.

Konuşmaların ardından tasarı madde madde olarak görüşüldü ve oyçokluğu ile kabul edildi.

Tasarının kabulünün ardından Genel Kurul çalışmalarını tamamladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.