İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Taçoy: "Garantörlere ihtiyaç olmadığı söylemleri endişe verici"

Taçoy: "Garantörlere ihtiyaç olmadığı söylemleri endişe verici"

Demokrat Parti Genel Sekreteri Başbakan Yardımcısı vekili Hasan Taçoy müzakerelerle ilgili yüksek beklentileri olmakla beraber endişeli olduklarını ve bu nedenle bazı konularda tedbirli davranmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 26/05/15 07:49
okuma süresi: 2 dak.
Taçoy: "Garantörlere ihtiyaç olmadığı söylemleri endişe verici"
A- A A+

Taçoy endişelerinden birinin garantörlere ihtiyaç olmadığı yönündeki söylemler olduğunu vurguladı

Taçoy, "Son yapılan açıklamalarda duyduğumuz garantörlere ihtiyaç yoktur anavatanlara ihtiyaç yoktur anlamındaki söylemlere de bir anlam vermek kolay değildir. Bunları yakınen takip etmemiz gerekir.

Taçoy, Rum Yönetiminin mayınlarla ilgili açıklamasının sorgulanması gerektiğine de dikkat çekti.

Taçoy, 1999'da yapılan anlaşmaya göre Mayın arazileri için ülkeler var olan mayınları karşı devlete bildirmek zorundaydılar BM tarafından alınan bir karardı bu ancak 99'dan buyana Rum Yönetimi'nin bu yükümlülüğü yerine getirmemesi bir insanlık suçu değil midir? Bu sorgulanıyor mu düşünüyorum. Kıbrıs Türk halkına önem veren bir yapı varsaydı bildirmeleri gerekirdi diye düşünüyorum." dedi.

Taçoy bu endişelerini aktardıktan sonra, yeşil hat tüzüğünün tam olarak uygulanması ile yolcu ve eşya taşıma araçlarının güneye geçebilmesinin sağlanmasının beklentileri arasında olduğunu aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.