İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özgürgün: "Türkiye'nin garantisi çok önemli"

Özgürgün: "Türkiye'nin garantisi çok önemli"

Ana Muhalefet UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün Kıbrıs sorununda zaman ortam ve iklimin olumlu gözüktüğünü belirterek, çekincelerini aktardı.

Yayın Tarihi: 26/05/15 07:49
okuma süresi: 2 dak.
Özgürgün: "Türkiye'nin garantisi çok önemli"
A- A A+

Özgürgün 'görüşmelerde iki yeni lider var', havası yaratılmasının doğru olmadığını Anastasiadis'in yeni bir lider olmadığını belirtti.

Özgürgün bu vurguyu yaptıktan sonra , Anastasiadis'in 'AB'yi işin içine çekeriz garantör istemeyiz'yönündeki söylemlerini değerlendirdi.

Özgürgün, Kıbrıs konusu BM şemsiyesi altında çözümlenebilecek bir sorundur. Mutlaka bu görüşmelerde de tek taraf BM'dir. Yapılacak anlaşmanın AB'nin birincil hukuku olması çok önemlidir. Avrupa Birliği çözüm olduktan sonra girilecek bir yerdir taraf olamaz." dedi.

Özgürgün garantilerin konusundaki görüşlerini de aktardı.

Özgürgün "Türkiye'nin garantisi çok önemli. Yunanistan'ının garantörlüğünün hiçbir değeri yoktur. İngiltere garantörlükten vazgeçer mi vazgeçmez mi üslerinden dolayı ondan da soru işaretlerim var.
İngiltere'den böyle bir açıklama gelmedi ama Güney'den 'İngiltere de hazır gibi' açıklamalar geliyor ama öyle bir eğilim yok."

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Kıbrıs Türk halkının haklarını çok iyi savunacağına inandıklarını söyleyen Özgürgün, Kıbrıs sorununun Güney Kıbrıs'ın Kıbrıs Türk tarafını eşit olarak görmemesinden kaynaklandığını da ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.