İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Mesele "Soyadı" değil, mesele "Eşitlik" ve "Adalet"

Mesele "Soyadı" değil, mesele "Eşitlik" ve "Adalet"

Aile (Evlenme ve Boşanma) Yasası'nda, kadın ve çocuk haklarını gözeterek değişikliğe gidilmesinin gündeme gelmesiyle, ülke evlilik sonrası kadının soyadının ne olacağı tartışmalarıyla çalkalandı. Feminist Atölye (FEMA) ise hazırladığı ve sosyal medyada paylaştığı afişlerle, ilgili yasada kadının soyadı tercihi dışında da yapılan önemli değişiklikleri halkın bilgisine getiriyor.

Yayın Tarihi: 26/05/15 10:58
okuma süresi: 1 dak.
Mesele "Soyadı" değil, mesele "Eşitlik" ve "Adalet"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Şiddetin önlenmesi, çocuk haklarının korunması, boşanmada tarafların yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi amacıyla hazırlanan Aile (Evlenme ve Boşanma) Yasa Önerisi, Meclis'te CTP Milletvekili Doğuş Derya başkanlığındaki 7 üyeli bir ad-hoc komiteye sevk edildi.

Uluslararası sözleşmeler dikkate alınarak ve kadın ve çocuk hakları gözetilerek hazırlanan yasa, evlilik sonrası kadınlara bekarlık soyadlarını kullanma tercihi vermesiyle tartışmalara konu oldu. Feminist Atölye (FEMA) ise hazırladığı ve sosyal medyada paylaştığı afişlerle, ilgili yasada kadının soyadı tercihi dışında da yapılan önemli değişiklikleri halkın bilgisine getiriyor.

İşte o afisler:



#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.