İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gülle: "En küçük sıkıntıyı grev nedeni gören sendikal anlayış, sağlıkta asla kabul edilebilir değil"

Gülle: “En küçük sıkıntıyı grev nedeni gören sendikal anlayış, sağlıkta asla kabul edilebilir değil”

Sağlık Bakanı Ahmet Gülle, en küçük bir sıkıntıyı grev nedeni gören sendikal anlayışın, sağlıkta asla kabul edilebilir olmadığını söyledi.

Yayın Tarihi: 26/05/15 12:56
okuma süresi: 2 dak.
Gülle: “En küçük sıkıntıyı grev nedeni gören sendikal anlayış, sağlıkta asla kabul edilebilir değil”
A- A A+

Bakanlık Basın Bürosu aracılığıyla yazılı bir açıklama yapan Ahmet Gülle, 3 yeni röntgen teknisyeni alınmasına yönelik yazılı sınav yapılmışken ve gerekli alımlar için, uygulaması Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından yapılacak sadece mülakat aşaması kalmışken, Kamu-Sen'in greve gitmesini anlamsız bulduğunu dile getirerek, "Oluşan en küçük sıkıntıyı, grev nedeni gören anlayış asla kabul edilebilir değildir" dedi.

Nasıl grev yaparım diye didinen bir anlayış var…

Gülle, yürüyüp durup, nasıl grev yaparım diye didinen bir anlayışı kabul etmelerinin mümkün olmadığının da altını çizdiği açıklamasında, sabahleyin hastaneye giden hastaların işlemlerinin başlatıldığı, ilaç verilecek Kanülleri takılmışken, bunları çıkartarak hastaları ciddi şekilde mağdur eden ve gereksiz yere acı çektirten anlayışın kabul edilemez olduğunu ifade etti.

İstihdamların gecikmesi Kamu Hizmeti Komisyonu'ndan kaynaklanıyorken grev yapıp sağlık hizmetlerini aksatmak etik değil…

Bakan Gülle "Sendikacılık yapılıyor gerekçesi ile gerçekleşeceği belli olan istihdamların, Kamu Hizmeti Komisyonu'ndan kaynaklanan gecikmeye bağlı olarak, grev yapıp hastaları mağdur etmek ve hizmetlerin aksamasına sebebiyet vermek, hiçbir etik anlayışa sığmaz. Böylesine anlamsız ve talihsiz bir anlayış, sağlık uygulamalarıyla asla uyuşmaz" dedi.

Sağlıkta grevin bu kadar kolay ve basit sebeplere dayandırılmamalı…

Bakan Gülle, en hassas konuların başında gelen sağlıkta grevin bu kadar kolay ve basit sebeplere dayandırılmaması gerektiğine de vurgu yaptığı açıklamasında, sağlıkta grev gerekçeleri bu kadar kolay ve basit mi? diye de sordu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.