İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Çavuşoğlu: "Süreci, memnuniyetle izliyoruz"

Çavuşoğlu: "Süreci, memnuniyetle izliyoruz"

Resmi temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye gelen TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na vardı. Akıncı ile Çavuşoğlu arasındaki ikili görüşmenin tamamlanmasının ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Yayın Tarihi: 26/05/15 15:00
okuma süresi: 5 dak.
Çavuşoğlu: "Süreci, memnuniyetle izliyoruz"
A- A A+
15:00

Resmi temaslarda bulunmak üzere KKTC'ye gelen TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na vardı.

Çavuşoğlu ile Akıncı'nın görüşmesinin ardından heyetler arası görüşme yapılacak.


15:30

Akıncı ile Çavuşoğlu'nun ikili görüşmesi yarım saat sürdü. ikili görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi.

Görüşmelerin sona ermesinin ardından ise Akıncı ile Çavuşoğlu ortak basın açıklaması yapacak.


Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın yanı sıra, Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile de görüşecek.
TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun temaslarını tamamladıktan sonra, saat 19:00 sıralarında özel uçakla KKTC'den ayrılması bekleniyor.

AKINCI: "SAYIN BAKAN'A BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmesinin ardından basına açıklamalarda bulundu. Açıklama şöyle:

"Bugün yeniden bir araya gelip müzakere sürecimizin bir değerlendirmesini yapma fırsatını bulduk. Türkiye hükümetinin Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Davutoğlu olmak üzere, müzakere sürecine verilen desteği biliyorsunuz. Dışişleri Bakanlığı da ve şıahs olarak Davutoğlu da bu sürece çok ciddi katkı yapmaktadır ve Kıbrıs'ta bir çözüme ulaşılmasının zamanının geldiğine inanmaktadırlar. Verilen desteğe teşekkür etmek isterim. Kıbrıs'ta yıllar süren çözümsüzlükten sonra iki tarafın çıkarlarını gözetecek, toplumumu eşitlik ve güvenlik içinde yaşatacak yeni bir döneme geçme zamanı gelmiştir. Müzakerelerin amacı da budur. Perşembe günü ikinci resmi buluşmamızı gerçekleştireceğimiz Anastasiadis'le bu süreci olumlu bir şekilde sonuçlandırabilelim ki gelecek kuşaklar çok farklı bir geleceğe ulaşabilsinler. Bu çerçevede çalışmalarımızı sürdüreceğiz.. Sayın Bakan'a bir kez daha teşekkür ediyorum."

ÇAVUŞOĞLU: "SÜRECİ MEMNUNİYETLE İZLİYORUZ"

TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise konuşmasında şunları kaydetti:

"Bir kez daha KKTC'de olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. 20 gün sonra zat-ı alinizle görüşmekten mutluluk duydum. Üstlendiğiniz bu önemli sorumluluk getiren görev için de sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum. Geçen sene Ekim ayında ara verilen müzakerelerin, Anastasiadis'in masaya dönmesiyle, Türkiye olarak memnuniyet duyduğumuzu söylemek isterim. Liderlerin ayda en az 2 defa biraraya gelme kararını, müzakerecilerin daha sık bir araya gelme kararlarını destekliyoruz. Devam eden müzakerelerin, 11 Şubat Ortak Deklarasyon çerçevesinde sonuç alıcı bir şekilde sürdürülmesini arzu ediyoruz. Bu yıl içinde her iki tarafta kararlılık olursa, adada kalıcı bir çözüm olabilir. TC'deki kararlılığı her vesileyle vurguluyorum. 2004'te kararlılığımız nasılsa, bugün de aynı düzeydeyiz. Bunu bir taviz olarak değerlendirenler de oluyor, bu taviz değildir. Kalıcı adil bir çözüm için Türkiye'nin ortaya koyduğu karardır. Aynı kararlılığı Akıncı ve çalışma arkadaşlarında da görüyorum. Umarız, Rum kesiminde de kararlılık artarak devam eder. Kalıcı adil bir çözümün sunabileceği fırsatların farkında... Kıbrıs'taki çözüm süreci AB'yi de BM'yi de yakından ilgilendiriyor. Buradaki çözümün herkese faydası olacak. Kıbrıs adası barış ve kalkınma adası olacak. Biz her zaman, KKTC'nin yanında olduk, olmaya devam edeceğiz. KKTC'nin ekonomik kalkınması başta olmak üzere, her türlü kalkınmasına desteğimiz devam edecek.

New York'ta bir deklarasyondaki Kıbrıs Türk devleti ile ilgili öneriler olmuştu. Bunların doğru olmadığını söyledik. Şimdi Dışişleri Bkaanları toplantısında gideceğiz. Bize gelen itiraz yok. 2004'te İİT, Kıbrıs Türk devletini gözlemci olarak kabul etmişti. Bu statü o günden beridir korunuyor. Bununla ilgili bir sıkıntı yaşanmasını arzu etmeyiz. 2004'te alınan karardan vazgeçmenin bir anlamı yok. Ben bir sorun yaşanmayacağını arzu ediyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.