İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP: "Ülkücü ve faşist gruplara bu ülkede yer yoktur"

BKP: "Ülkücü ve faşist gruplara bu ülkede yer yoktur"

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı açtıkları gerekçesi ile yargılanan Koray Başdoğrultmacı ve Cinel Senem çiftine yönelik ülkücü grubun saldırılarını şiddetle lanetlediklerini belirterek, Koray Başdoğrultmacı ve Cinel Senem çiftinin yanında olduklarının altını çizdi.

Yayın Tarihi: 27/05/15 11:12
okuma süresi: 2 dak.
BKP: "Ülkücü ve faşist gruplara bu ülkede yer yoktur"
A- A A+

Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağının bir Rum bayrağı olmadığını, Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumların ortaklık devleti olan Kıbrıs Cumhuriyeti'nin bayrağı olduğunu, bu bayrağı çizenin de bir Kıbrıslı Türk olduğunu ve Türkiye'de gerçekleşen bir çok spor müsabakasında açıldığını hatırlatan Korkmazhan, "Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını açmayı suç sayıp, insanları mahkeme salonlarında yargılayan anlayışı şiddetle protesto ediyoruz" dedi.

"Ülkücü ve faşistlere bu ülkede yer yoktur. Öğrenci adı altında ülkemizde bulunan ve şiddet uygulayarak ilerici ve demokrat kesimleri susturmaya çalışanlar sınır dışı edilmelidir" diyen Korkmazhan, öğrenci adı altındaki ülkücü grubları, barış sürecini ve toplumdaki değişim iradesini provoke etmek isteyen derin ve karanlık güçlerin yönettiğinin altını çizdi.

Koray Başdoğrultmacı ve Cinel Senem çiftinin biran önce yargılanmasına son verilerek temel hak ve özgürlüklerinin iade edilmesini talep eden Korkmazhan, ülkücü terörüne geçit vermemek için tüm ilerici güçler ile dayanışma içerinde olmaya devam edeceklerini vurguladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.