İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Basın-Sen: "Yasadışı işten çıkartılmalar son bulmalı"

Basın-Sen: "Yasadışı işten çıkartılmalar son bulmalı"

Basın Emekçileri Sendikası, Kıbrıs Medya Grubu'nda işten durdurulan 4 basın çalışanı ile ilgili bir basın açıklaması yayımlayarak, "artık yeter" dedi. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 27/05/15 13:36
okuma süresi: 2 dak.
Basın-Sen: "Yasadışı işten çıkartılmalar son bulmalı"
A- A A+

Kıbrıs Medya Grubu'nda basın emekçilerinin ekonomik gerekçelerle işten durdurulduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Kuzey Kıbrıs'ın köklü yayın kuruluşlarından Kıbrıs Medya Grubu'nda çalışan 4 basın emekçisi, tasarruf tedbirleri gerekçe gösterilerek, yasal mevzuata aykırı ve keyfi bir şekilde işten durdurulmuşlardır.

Yasalarla ve hukuğun üstünlüğü ile yönetildiği iddia edilen ülkemizin kuzeyinde, Kıbrıs Medya Grubu'nda çalışan emekçilerin işlerine son verilme şekli, Basın İş Yasası'na uygun olmamakla birlikte, insani değerlere de aykırıdır!

2007'den beri yürürlükte olan Basın İş Yasası'nın uygulanması için basın emekçilerinin tüm serzenişi yok sayılarak, bu durumları her defasında yaşamaya mecbur bırakılıyoruz.

Düşük ücretle çalıştırılan, uzun ve düzensiz çalışma saatlerine, her türlü şiddet ve mobbinge maruz kalan basın emekçilerinin yaşadığı sıkıntılara karşın, Meclis'te oturan 50 milletvekili de dahil, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin üç maymunu oynamasına artık yeter diyoruz!

Konuyla ilgili yasal süreci başlatmak için gerekli müdahalelerimizi yapacağımızı kamuoyuna duyurur, bir kez daha Kıbrıs Medya Grubu'nu sürdürdüğü yasaya aykırı uygulamaları terk etmeye çağırırız.

Basın-Sen olarak, Kıbrıs Medya Grubu'nda yasadışı olarak işten durdurulan emekçiler için yasal alanda gerekli çalışmayı başlattığımızı ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirir, çalışma hayatını düzenlemekle sorumlu Bakanlığı ivedilikle göreve çağırırız.

Bilinmelidir ki, bu süreçten sonra basın emekçileri yaşanabilecek bu ve buna benzer durumlarda, her zaman olduğu gibi sendikasını yanında bulacaktır.

Basın – Sen Yönetim Kurulu (a)

Başkan

Canan Onurer

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.