İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Devlet Hastanesi'ndeki grev sona erdi!

Devlet Hastanesi'ndeki grev sona erdi!

Kamu-Sen, yayınladığı basın açıklaması ile Devlet Hastanesi Radyoloji Servisi'ndeki grevin sona erdiğini açıkladı. Açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 29/05/15 14:24
okuma süresi: 2 dak.
Devlet Hastanesi'ndeki grev sona erdi!
A- A A+

L.D.B.N Hastanesi Radyoloji Servisinde yaşanan sorunlarla ilgili olarak başlatmış olduğumuz grevimize bakanlığın taleplerimizi yerine getirmesi ile son verilmiştir.

Radyograferlerimiz her ay çalışma saatlerinin çok üstünde çalıştırılarak, hem kendilerinin ve hem de hastaların sağlıklarını riske atılmasını önleme adına yapılan talebimiz doğrultusunda 3 yeni Radyograferin Kamu Hizmeti Komisyonunca sözlü mülakatları yapılmış olup önümüzdeki günlerde göreve başlayacaklardır.

Ayrıca 5 yeni Radyografer alımı içinde Başbakanlığın onayı ile Sağlık Bakanlığı Kamu Hizmeti Komisyonuna talep yazısını göndermiş ve bunun da gereği komisyon tarafından yapılacak ve 5 yeni Radyograferin de göreve başlaması sağlanacaktır.
Radyoloji bölümlerinde görev yapan dört personelin Troit Kanseri teşhisi ile cerrahi operasyon geçirmesiyle ilgili Sağlık bakanlığına 13 Nisan 2015 tarihinde bir yazı yazarak , bu bölümlerde gerekli ölçümlerin yapılıp yapılmadığını, koruyucu önlemler alınıp alınmadığını, ölçümler yapıldı ise bunların sonuçlarını görmek istediğimizi belirtmiştik.
Sağlık Bakanlığından Radyoloji servislerindeki ölçüm yapılması için Türkiye Atom Enerji Kurumu'na daha önceden talep de bulunulduğuna dair yazı da bakanlık tarafından sendikamıza verilmiştir.

Bir kere daha vurgulamakta yarar gördüğümüz halkın sağlığı üzerinden tasarruf yapılmaması gereğini sendikamızın grev ve eylemleri sonucunda da olsa gereğinin yerine gelmiş olması halkımız adına sevindirici bir gelişmedir.

Önümüzdeki süreç de Radyoloji servisinde güvenlikle ilgili olarak ölçüm yapılması ve gereken önlemlerin alınıp alınmadığı konularının da takipçisi olacağımızı ve Grevimizi bugün itibarı ile sonlandırdığımızı belirtiriz.

İzzet Türkmen

ÖRGÜTLENME SEKRETERİ

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.