İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Hükümet görüşmeleri Kalyoncu'da

Hükümet görüşmeleri Kalyoncu'da

CTP MYK toplantısının ardından Parti Meclisini toplayarak hükümeti kurma çalışmalarını yürütmesi amacıyla Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu'yu yetkilendireceğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 25/06/15 08:10
okuma süresi: 3 dak.
Hükümet görüşmeleri Kalyoncu'da
A- A A+
Kıbrıs Postası

Toplantı sonrasında basın mensuplarına yapılan açıkalmada konuşan CTP- BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, "CTP MYK ve arkasından toplanan Parti Meclisi CTP adına Hükümet kurma görevinin Ömer Kalyoncu'ya verilmesini kararlaştırdı. Hükümeti kurma noktasına gelindiğinde Cumhurbaşkanı Akıncı'ya görevlendirmesi için sunacağımız isim olacak.

Hükümet programı ile ilgili taslak çalışmalarımız devam edecek. Bu nedenle Parti Meclisimiz ve MYK ortak çalışıp bu süre içerisinde görüşmlerini artırarak sürdürecektir.

Ülkenin temel sorunlarını çözecek bir hükümetin kurulması için çalışacak ve kararlı olacağız. Ülkemizde çok ciddi sorunlarımız vardır. Bu sorunlar yapısaldır da aynı zamanda. Bizi bekleyen hükümet döneminde bunlara da el atmayı planlıyoruz" dedi.

Yorgancıoğlu bir süre daha Başbakan

Yeni bir hükümet kurulabilmesi için Yorgancıoğlu Hükümeti'nin istifa etmesi, ardından da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın bir siyasi partiyi veya milletvekilini, hükümeti kurmakla görevlendirmesi gerekiyor.

CTP-BG Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, Yorgancıoğlu'ndan bir süre daha istifa etmemesini rica ettiğini ancak sürenin uzamayacağını kaydetti.

Talat, Cumhurbaşkanı Akıncı'ya CTP-BG adına Girne Milletvekili Ömer Kalyoncu'yu önereceklerini ancak takdirin Cumhurbaşkanı'nda olduğunun da altını çizdi.

Basın mensuplarının yeni hükümet çalışmalarının ne zaman başlayacağı ve mevcut hükümetin istifa tarihini sorması üzerine Talat şöyle konuştu:

"Yeni hükümet ekonominin ve halkın refahının artırılması yönünde olacaktır. Büyük ihtimalle görüşmelere önümüzdeki haftanın ilk günlerinde başlıyoruz. Yeni hükümeti kısa sürede sonuçlandırmayı öngörüyoruz çünkü yapılacak çok işimiz var. Şu anda bir hükümetimiz var ama takdir edersiniz ki şu anki hükümet değişmeye yakın bir dönemde olduğu için tüm fonksiyonlarını yerine getirmekte sıkıntı yaşayabilir. O nedenle süreyi mümkün olabildiğince kısa tutmaya çalışacağız.

Cumhurbaşkanı'nın görevlendirme yapabilmesi için hükümetin istifa etmesi gerekiyor. Beni ricamla Sayın Başbakan kısa bir süre daha görevini sürdürmeye devam ediyor. Dediğim gibi siyasi partilerle kısa bir tanışma görüşmesi diyeceğimiz bir görüşme turundan sonra herhalde müzakerelere başlanabilmesi için Sayın Cumhurbaşkanı'na istifasını sunacak. Ama şu an için gün veremiyorum. Onu kısa sürede kararlaştıracağız."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.