İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kanatlı: "Re-sen uygulamaya neden red oyu verdik"

Kanatlı: "Re-sen uygulamaya neden red oyu verdik"

Yeni Kıbrıs Partisi Yürütme Kurulu Üyesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi Belediye Meclis Üyesi Murat Kanatlı, kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama ile re-sen uygulamaya red oyu vermesini ve sebeplerini yazdı.

Yayın Tarihi: 30/06/15 07:00
okuma süresi: 2 dak.
Kanatlı: "Re-sen uygulamaya neden red oyu verdik"
A- A A+

Kanatlı'nın kişisel Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

Akşamki Belediye Meclisi toplantısının uzun tartışılan gündem maddelerinden biri meslek vergisi başlığı ile oldu. Bu konuda önerilen, başka belediyelerde benzer şekilde veya daha detaylı yapılan re-sen uygulamaya red oyu verdik. Belediye Meclisi üyelerinin 9'a 9'u bir üyenin de çekimser oy verdiği, eşitlik durumunundan dolayı, Belediye Başkanın ayırt edici oyuyla, öneri kabul edildi. Öneriye karşı, yazılı da ilettiğim red gerekçem:

"Sayıştay'ın Lefkoşa Türk Belediyesi 2008-2011 Mali Yılları Kesin Hesap Denetim Raporu sayfa 453'te "Gelir ve Vergi Dairesi Müdürlüğü'nün 51/1995 sayılı Yasa gereği ilgili Belediyeye ulaştırılması gereken vergi matrahlarını vermeyi kabul etmemesi, anılan Yasa hükmü hilafına bir uygulama olarak görülmekte olup, bu uygulama neticesinde, Belediye Meclis kararı ile tahakkuk ve tahsil edilen meslek vergilerinin de 51/1995 sayılı Yasa hükümlerine aykırı olarak tahakkuk ve tahsil edildiği sonucuna ulaşılmıştır" denmektedir. Belediye Meclisinin gündemine getirilen son öneri, Sayıştay'ın ilgili raporunda da belirtiği gibi meslek vergilerinin 51/1995 sayılı Yasa hükümlerine aykırı olarak tahakkuk ve tahsil edilmesini öngördüğü için red oyu veriyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.