İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

"Sarı Pas"tan zarar gören üreticilerden 6 Temmuz'a kadar başvuru kabul edilecek

“Sarı Pas”tan zarar gören üreticilerden 6 Temmuz’a kadar başvuru kabul edilecek

Genel Tarım Sigortası Fonu, "sarı pas"tan zarar gören bölgeleri ilan etti.

Yayın Tarihi: 01/07/15 14:07
okuma süresi: 1 dak.
“Sarı Pas”tan zarar gören üreticilerden 6 Temmuz’a kadar başvuru kabul edilecek
A- A A+

Genel Tarım Sigortası Fonu'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, buğday ürününde, Mart ve Nisan aylarındaki nem oranının ve hava ısısına bağlı olarak "sarı pas hastalığı" oluştuğu tespitinde bulunuldu.

Saptama ve Değerlendirme Komitesi Raporu doğrultusunda Yönetim Kurulu, "Akçiçek'te pafta 11 plan 47, Şirinevler'de pafta 11 plan 47,55, Kuruova'da pafta 4 plan 25,33,49, Dipkarpaz'da pafta 4 plan 27,35, Sipahi'de pafta 4 plan 25,33 ve Kaleburnu'nda pafta 4 plan 25,26,34,35"i "sarı pastan zarar gören bölge" ilan etti.

Üreticilerin, Genel Tarım Sigortası Fonu veya Bölge Tarım Daireleri'nden temin edecekleri Başvuru ve Zarar Değerlendirme Formlarını 6 Temmuz Salı günü mesai bitimine kadar doldurup, fona başvurması gerekiyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.