İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği'nden BKP'ye ziyaret

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği'nden BKP'ye ziyaret

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği, Birleşik Kıbrıs Partisi'ni ziyaret ederek sektörde yaşanan sorunlar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yayın Tarihi: 01/07/15 14:48
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği'nden BKP'ye ziyaret
A- A A+

Görüşme öncesi basına açıklamada bulunan Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği Başkanı Ebru Başay, yaşadıkları sorunlar hakkında görüş ve önerilerini BKP ile paylaşmak ve destek istediklerini belirterek, kabullerinden dolayı BKP yetkililerine teşekkür etti.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ise yaptığı konuşmada, Eczacılık alanında ciddi bir sorunla karşı karşıya bulunulduğunu belirterek, bu sorunun tartışılarak, ülkenin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, mevcut Eczacılar ve mezun olacak Eczacılık öğrencilerinin de mağdur olmayacağı şekilde uzlaşılarak çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Yaşanan sorunun sorumlularının öğrenciler ve Eczacıların değil, bu ülkeyi yönetenler olduğunu kaydeden İzcan, "Sorumlu bilerek ve isteyerek ve gözlerini kapatarak, üniversitelere plansız bir şekilde Eczacılık fakültesi açma izni veren, plansız öğrenci alımına göz yuman, şimdide mezun olacak öğrencileri işsizliğe mahkum eden ülkeyi yöneten hükümetlerdir" dedi.

CTP-BG/DP-UG hükümetinin her işi olduğu gibi bu işide yüzüne gözüne bulaştırdığını belirten İzcan, "Her alanda olduğu gibi Eczacılık alanında da düzenleme yapılmalıdır. Ancak bu düzenleme tepeden inme bir şekilde bir gecede mevcut kurulu yapıyı korumaya yönelik olmamalıdır. Yüzlerce eczacılık öğrencisini sokağa atacak, mevcut Eczacıları ise iflasa sürükleyecek şekilde yapılmamalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.