İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında protokol

Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında protokol

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ve Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında "Karşılıklı Yardım ve İşbirliği Protokolü" imzalandı.

Yayın Tarihi: 01/07/15 16:33
okuma süresi: 5 dak.
Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği arasında protokol
A- A A+

Colony Otel'de gerçekleşen törende, protokole Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu ile Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi imza koydu.

Protokol; yasa çalışmaları, eğitim faaliyetleri, hukuk danışmanlık ve avukatlık hizmeti, sosyal aktivite merkezi çalışmaları ve toplumda farkındalık yaratacak etkinlik ve/veya organizasyon faaliyetlerini kapsıyor.

KARAOKÇU "İŞBİRLİĞİ; KOMİSYONUN YASAL ALTYAPI EKSİKLİĞİNİ KISA SÜREDE GİDERECEK"

Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, törende yaptığı konuşmada, bugün komisyon adına çok önemli bir adım daha atarak ülkenin en değerli kurumlarından birisi Kıbrıs Türk Barolar Birliği ile karşılıklı yardım ve işbirliği protokolü imzaladıklarını ifade ederek, konuya duyarlılık gösteren Barolar Birliği Başkanı Bedevi, ekibi ve 'Kum Zambakları ' projesinde katkı koyanlara teşekkür etti.

Göreve başladıkları günden itibaren işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten Karaokçu, uyuşturucuyla mücadele konusunda paydaşlarla atılacak çok önemli adımlar bulunduğuna dikkat çekti.

KISA VE UZUN VADEDE YAPILMASI GEREKLER VAR

Bu adımlardan bir tanesinin yasa altyapısı hazırlanması olduğunu belirten Karaokçu, hazırlanacak yasa altyapısında kısa ve uzun vadede yapılması gerekenler bulunduğunu vurguladı.

İmzaladıkları protokolün komisyona yasal güç ve koruma zırhı sağlayacağını ifade eden Karaokçu, bu kapsamda protokole büyük önem verdiklerini söyledi.

"PROTOKOL, BÜYÜK DESTEK SAĞLAYACAK"

"Kıbrıs Türk Barolar Birliği'nin Kıbrıs Türk toplumuna, komisyona, çok büyük destek sağlayacağına inanıyorum" diyen Hasan Karaokçu, işbirliğinin komisyonun yasal altyapı eksikliğini kısa sürede gidereceğini vurguladı.

Karaokçu, bugün Colony Otel'de gerçekleşen konferansın anlamının büyük olduğunu belirterek, bu kapsamda farkındalık çalışmalarının artırılması gerekliliğine vurgu yaptı.

FARKINDALIK, EĞİTİM, TEDAVİ VE REHABİLİTASYON BOYUTUNU ARTIRMA

"Gerçekten farkındalığı, eğitim çalışmalarını, tedavi ve rehabilitasyon boyutundaki gücümüzü artırmamız gerekiyor" diyen Karaokçu, bütünlüklü çalışma içerisinde mücadele edildiği oranda ileriye adım atılabileceğini söyledi.

BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN SONUCU CUMA GÜN AÇIKLANACAK

Komisyonun veri tabanında birtakım sıkıntıları bulunduğunu ve bu kapsamda KKTC geneli madde kullanımıyla ilgili ilk, orta ve liselerde 4 büyük bilimsel araştırma yaptıklarını aktaran Karaokçu, araştırmanın sonucunu Cuma gün açıklayacaklarını vurguladı.

Karaokçu, çalışmaların eldeki veri tabanıyla gelecek 3 yılın strateji ve eylem planının yolunu açacağını sözlerine ekledi.

BEDEVİ "BARO BÜNYESİNDEKİ GÖNÜLLÜ ARKADAŞLARLA GÜZEL ENERJİ YAKALADIK"

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Ünver Bedevi ise baro bünyesindeki gönüllülerle birlikte güzel bir enerji yakaladıklarını dile getirerek, bu konuda toplumun adım atmakta geç kaldığını söyledi.

Eğitim programları, komisyonun yapmakta olduğu çalışmalar ve işbirliğinin bu noktada kalmayacağını belirten Bedevi, atılan adımların arkasının geleceğini kaydetti.

"UYUŞTURUCU KONUSUNDA NETİCE ELDE EDECEĞİZ"

"İleri adımlar atarak uyuşturucu konusunda netice elde edeceğiz. Toplumu bu illetten ne kadar koruyabilir, kurtarabilirsek yapacağız ancak farklı birimlerin işbirliği yapacağı çok yönlü bir çalışma, farklı disiplinlerin aktif olmasını gerektiriyor" diyen Bedevi bu konuda her bireyin üzerine düşen yapması gerekenler olduğunu söyledi.

Hukukçular olarak komisyona yardımcı olmaya çalıştıklarını da ifade eden Bedevi, ancak ülkede yasa yapma konusunda olması gereken uzmanlık, donanım ve usulün yeterli seviyede olmadığını konusuna dikkat çekti.

KUM ZAMBAKLARI PROJESİ

Bedevi, Kıbrıs Türk Barolar Birliği bünyesinde gönüllü avukatlardan oluşan 'Kum Zambakları Projesi'nin uyuşturucuyla mücadele konusunda yürütmekte olduğu çalışmalara destek verdiklerini kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.