İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Yücel Köseoğlu mezarı başında anıldı

Yücel Köseoğlu mezarı başında anıldı

Kıbrıs Türk tiyatrosuna, radyo ve televizyon yayıncılığına, spor ve eğitime, Yüksek Yayın Kurulu'na hizmetleri ve katkıları ile bilinen Yücel Köseoğlu, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu'nun düzenlediği törenle Lefkoşa Kabristanlığı'ndaki mezarı başında anıldı.

Yayın Tarihi: 02/07/15 12:15
okuma süresi: 2 dak.
Yücel Köseoğlu mezarı başında anıldı
A- A A+

Ölümünün dördüncü yıldönümü çerçevesinde düzenlenen anma törenine Köseoğlu'nun ailesi ve arkadaşlarının yanı sıra, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Kıymet Karabiber, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu oyuncuları da katıldı.

HARMANCI

Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, anma töreninde yaptığı konuşmada Köseoğlu'nun hayatın her alanında "insanlarla üreterek" var olduğunu anlattı.

"Bizim için çok değerliydi çünkü genç siyasiler olarak ideallerimizi savunurken, yanımızda bu ideallere sahip çıkabilecek, Köseoğlu gibi biriyle beraber olabildik" diyen Harmancı, Köseoğlu'nun dostluk, barış ve uzlaşı mesajı verdiğini kaydetti.

ERSOY

Lefkoşa Belediye Tiyatrosu Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy anma töreninde yaptığı konuşmada, Köseoğlu'nun Kıbrıs Türk tiyatrosuna, radyo ve televizyon yayıncılığına, spor ve eğitime önemli katkılar yaptığını anlattı.

Köseoğlu'nun 1980'lerden bu yana iki toplumun yakınlaşması için radyoda iki dilde yayın yaptığını ve iki toplumlu etkinliklere katkı koyduğunu anlatan Ersoy, "Onu Lefkoşa Belediye Tiyatrosu olarak her 2 Temmuz'da anmak bizim boynumuzun borcudur" dedi.

Televizyon tiyatrosu kurmak isteyen Köseoğlu'nun bunu dönemin yöneticilerinin gösterdiği ilgisizlik ve bürokratik engeller nedeniyle gerçekleştiremediğini anımsatan Ersoy, Köseoğlu'nu saygıyla andıklarını dile getirdi.

Ersoy'un ardından, Köseoğlu'nun oğlu Kürşat Köseoğlu ile arkadaşları Önder Konuloğlu, Osman Balıkçıoğlu, Hasan Kahvecioğlu ve Biler Demircioğlu, Köseoğlu ile ilgili anılarını aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.