İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Erhürman: "İkinci tur toplantıları daha uzun soluklu olacak"

Erhürman: "İkinci tur toplantıları daha uzun soluklu olacak"

Yeni Hükümet kurma çalışmaları sürüyor.

Yayın Tarihi: 03/07/15 08:02
okuma süresi: 3 dak.
Erhürman: "İkinci tur toplantıları daha uzun soluklu olacak"
A- A A+

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler, yarın ikinci tur görüşmelerde refom hükümeti içinde yer alabileceklerini belirten Ulusal Birlik Partisi ve Demokrat Parti Ulusal Güçler ile bir araya gelecek.

Müzakere metinlerinin tartışılacağı yarınki görüşmelerin daha uzun soluklu geçmesi bekleniyor.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Genel Sekreteri Tufan Erhürman, hükümet kurma çalışmalarıyla ilgili BRT'ye açıklamalarda bulundu.

Tufan Erhürman, ilk tur görüşmelerde temel ilkeler üzerinde durulduğunu belirtti.

Yapılan görüşmede TDP'nin ancak bir seçim hükümeti içerisinde görev alabileceğini, kendilerinin ise ise bir seçim hükümetinden ziyade reform hükümeti üzerinde çalışmayı tercih ettiklerini aktardıklarını anımsatan Erhürman, yarın reform hükümeti konusunda çalışmaya hazır olduklarını belirten Demokrat Parti Ulusal Güçler ve Ulusal Birlik Partisi ile görüşmeyi planladıklarını söyledi.

Erhürman, yarın saat 10.00'da Ulusal Birlik Partisi, saat 15.30 da ise Demokrat Parti Ulusal Güçler ile çalışma toplantısı yapılacağını kaydederek, toplantıda müzakere metinlerinin üzerinde de tartışılacağını kaydetti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler Genel Sekreteri Erhürman, ikinci tur toplantılarının daha uzun soluklu olacağını da belirtti.

Erhürman, "UBP'nin saat 10.00'da başlamasını planladığımız toplantının saat 13.00'de, DP-UG ile saat 15.30'da başlayacak toplantının saat 18.00'e doğru bitmesini öngörüyoruz. Daha uzun çalışma toplantıları olacak" şeklinde konuştu.

İkinci tur görüşmelerde kiminle hükümet kurulacağının netlik kazanabileceğini kaydeden Erhürman, bu sebeple partisinin hafta sonu Merkez Yönetim Kurulu'nu toplayabileceği ihtimalini dile getirdi.

Erhürman, "Kendi MYK'mızda bunları değerlendireceğiz ve hafta başından itibaren muhtemeldir ki hükümeti kurmaya yakın olduğumuz siyasi parti ile üçüncü tur görüşme gerçekleştirip artık hükümeti kurma çalışmalarını yoğunlaştırmayı düşünüyoruz" dedi.

Toplantılarda basına açıklama yapılmayacağını kaydeden Erhürman, "yapılan toplantı sonuçlarını önce kendi yetkili organlarımızda değerlendirmeye ihtiyacımız var" dedi.

Bu arada Ulusal Birlik Partisi, Parti Meclisi ise hükümet çalışmaları için Parti Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün'e yetki verdi.

Konuyla ilgili BRT'de yayınlanan Günün Özeti Programı'na konuşan Özgürgün, hangi şartlarda reform hükümeti içinde yer alabileceklerini yarınki görüşmede CTP'lilere aktaracaklarını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.