İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP, SYRIZA'ya dayanışma mesajı gönderdi

BKP, SYRIZA'ya dayanışma mesajı gönderdi

Birleşik Kıbrıs Partisi, Syriza Genel Başkanı ve Yunanistan Başbakanı Alexis Çipras'a gönderdiği dayanışma mesajında Avrupa sömürgeciliğine karşı direnen Syriza Hükümeti ve Yunan halkına destek belirtti.

Yayın Tarihi: 04/07/15 16:09
okuma süresi: 2 dak.
BKP, SYRIZA'ya dayanışma mesajı gönderdi
A- A A+

BKP Dışilişkiler Sekreteri Salih Sonüstün tarafından gönderilen mesa şöyle:

"Avrupa'daki solun radikalleşip, güçlenmesini sağlayan ve başka bir Avrupa düşü için umut olan Radikal Sol Koalisyon Syriza, içinden geçmekte olduğu çetin mücadelede yalnız değildir. Syriza, Avrupa Sol Partisi çatısı altında ortak evrensel değerleri paylaştığımız kardeş partimizdir. Oluşum sürecinden, hükümete geldiği güne kadar yanında olduğumuz gibi Avrupa Birliği'nin dayatmacı yaklaşımına ve Troyka'nın sömürgeci politikalarına karşı bugün yürüttüğü direnişte de yanındayız.

Egemen kapitalist güçlerin, Avrupa'da ve Dünya'da uygulamakta oldukları Neo-liberal politikalar ve kemer sıkma önlemleri, yoksullaşmayı ve sömürüyü derinleştirmektedir. Geniş halk kitlelerini ve emekçileri sefalete mahkûm eden bu anlayışı reddediyoruz. Emekten, dayanışmadan yana bir Avrupa mümkündür.

Syriza ve Yunanistan Halkı'nın, Avrupa Birliği'ne ve Troyka'ya karşı verdiği mücadeleyi selamlıyoruz. Sizlerin demokrasi, eşitlik ve toplum iradesi ilkelerine bağlılığı, bizlere deniz aşırı umut olmakta ve cesaret vermektedir. Bağımsızlık ve demokrasi mücadelenizde yalnız olmadığınızı ve Kıbrıslı Türk ilerici ve sol güçlerin her zaman sizlere en içten desteğinin bulunduğunun altını çizeriz. Pazar günü gerçekleştirecek referandumun Yunanistan Halkı'nın bağımsızlığı ve özgürlüğü temelinde sonuçlanmasını diler, mücadelenizin mücadelemiz olduğunu vurgularız."

Saygılarımla

Salih Sonüstün

BKP Dışilişkiler Sekreteri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.