İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akansoy: "SYRİZA, haysiyetin önemini hatırlattı"

Akansoy: "SYRİZA, haysiyetin önemini hatırlattı"

Yunanistan ile kreditörleri arasındaki müzakerelerin sonuçsuz kalmasının ardından, halkın onayına sunulan kurtarma paketinin anlaşma taslağına çıkan 'Hayır' Kıbrıs'ın Kuzeyinde de heyecan yarattı. Birçok kişi sosyal medya paylaşımları ile Yunan halkının kararını değerlendirirken, Yunan halkının 'Hayır'ını ve SYRİZA'yı kutlayanlardan biri CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy oldu.

Yayın Tarihi: 06/07/15 12:54
okuma süresi: 2 dak.
Akansoy: "SYRİZA, haysiyetin önemini hatırlattı"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Yunanistan ile kreditörleri arasındaki müzakerelerin sonuçsuz kalmasının ardından, yeni bir kurtarma paketinin anlaşma taslağının oylandığı referandumda 'Hayır' kazandı; halk kemer sıkma politikalarını ve dayatmaları kabul etmedi.

Pazar gecesi, Yunanistan referandumu sonuçlarının ortaya çıkmaya başlamasıyla, Kıbrıslı Türklerin sosyal medya paylaşımlarında bir hareketlilik yaşandı. Yunanistan'ın 'Hayır'ının yarattığı heyecan sosyal medyayı canlandırırken, CTP-BG Milletvekili Asım Akansoy'un siyasi mücadelede haysiyetin önemine vurgu yaparak Syriza'yı kutlaması dikkat çekti.

Akansoy'un paylaşımı söyle:

"Çipras büyük bir risk aldı ve kazandı. Halk kazandı. Tüm dayatma ve baskılara karşı halk Syriza'nın arkasında durdu.
Yarın bugünden daha farklı olacak. Elbette müzakere edecekler, elbette sorunları eurozone içerisinde kalarak çözmeye bakacaklar. Ama insanlarının ezilmesine izin vermeyecekler.
Fakat bence bu iş büyüdü. Burada durmaz. Yakında İspanya, Portekiz ve İrlanda başta olmak üzere, daha demokratik bir Avrupa'nın kuruluş süreci başlayacak.
Bu sonuç doğrudan demokrasi yolu ile, baskı ve zorla dayatılan içinden çıkılmaz bir ekonomik modeli halkların kabul etmeyebileceğini gösterdi.
Zekice bir hamle yaptı Çipras. Yunanistan değişir Avrupa değişir demiştik.
Suya bir taş atıldı artık, izleyin siz halkaları…
Syriza bize siyasi mücadelede "haysiyetin" ne denli önemli olduğunu hatırlattı...
Syriza'yı gerçekten kutlarım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.