İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Vehbi: "Kıbrıs, yüksek öğrenim için ideal ülke"

Vehbi: "Kıbrıs, yüksek öğrenim için ideal ülke"

Girne Amerikan Üniversitesi CEO'su ve Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Yrd.Doç.Dr.Asım Vehbi, Kıbrıs'ın yükseköğrenim için en güvenli ve en uygun ülke olduğunu söyledi.

Yayın Tarihi: 11/07/15 15:00
okuma süresi: 4 dak.
Vehbi: "Kıbrıs, yüksek öğrenim için ideal ülke"
A- A A+

GAÜ'den verilen bilgiye göre, Katıldığı bir TV programında konuşan Vehbi, "Türkiye'de1,5 milyon öğrencinin kaderinin belirleneceği bir kaç haftalık sürece girilmiştir. Bu süreç tatlı bir süreç aslında aynı zamanda da biraz sıkıntılı bir süreç. Bizi dinleyen değerli öğrenci ve ailelerine yakınlarına bir davet yaparak istiyorum. KKTC, dünyanın en güvenli ülkesi, çocuklarını ülkemize gönderirken içleri rahat olsun" dedi.

KKTC en güvenli ülke

Suç oranlarına bakıldığında Kıbrıs'ın, dünyada en düşük suç oranının olduğu ülkeler olduğuna dikkat çeken Vehbi "Terör ve benzeri sıkıntıların çokça bulunduğu diğer ülkelerle karşılaştırıldığında Kıbrıs huzur ve mutluluk adası olarak öne çıkmakta. 1974'en beri güney komşularımızla ciddi sıkıntıların yaşanmadığı bir bölge. Çok güzel bir iklimi, aynı dili konuşan insanlar. Bölgedeki en ideal nokta, KKTC'nin en güzel kenti Girne'deyiz, sağ tarafımız da Beşparmak dağları, sol tarafımızda Akdeniz ve biz ikisinin arasında bir konumdayız" dedi.

Şu anda Girne Amerikan Üniversitesi'nin 13 bin öğrencisi bulunduğunu açıklayan Vehbi, "Biz bu sayının önümüzdeki Ekim ayı itibariyle 15 bin civarına çıkacağına inanıyoruz, 3 binin üzerinde yeni öğrenci bekliyoruz" dedi.

Kıbrıs ideal bir ülke

Türkiye'de yüksek öğrenim görmek isteyen gençler için, Kıbrıs'ın ideal bir ülke olduğuna dikkat çeken Vehbi, "Girne Amerikan Üniversitesi Ada'nın ilk üniversitesi. Türkiye'deki devlet üniversitelerini ayıracak olursak en eski özel veya vakıf üniversitesi. Girne Amerikan Üniversitesi hem Türkiye'de hem de KKTC'de dünyaya açılan ilk ve en büyük en önemli pencere en fazla akreditasyonu olan ve çok ciddi bir fakülte bölüm seçeneği sunan bir üniversite.5 farklı kampüs imkanı sunan ekstra bir ücret ödemeden hiç bir ders kredi kaybı yaşamadan endişe duymadan kendi üniversitenizin yurt dışındaki kampüslerin de bu olanağı veren tek üniversite" dedi.

Önemli indirimler sözkonusu

Rakam olarak bakıldığında Girne Amerikan Üniversitesi'nin burssuz kayıtlarda programa ve bölüme göre 5 bin Euro civarında yıllık eğitim ücreti olduğunu anlatan Vehbi, şunları söyledi:

"Girne Amerikan Üniversitesi LYS sınavı aracılığıyla çok ciddi burs ve indirim veriyor. Bellibaşlı Sivil Toplum Örgütleri'ne, bazı meslek gruplarında çalışanların çocuklarına, öğretmen, polis, asker çocuklarına, ayrıca LYS puanına göre öğrenci

burslu okuyor. Biz öğrencilerimizi düşünerek çok makul ekonomik bir paket fiyat sunuyoruz. Bu yılki eğitim ücreti, barınma ücreti ve günde 3 öğün beslenme, sabah,öğlen, akşam mevcut ücretimiz çok makul, değişik paket fiyatlar sunuyoruz. Öğrencilere ulaşım zaten üniversitemizin araçlarıyla ücretsiz olarak sağlanıyor" Akreditasyon sorunu yok

Girne Amerikan Üniversitesi'nin akreditasyonlar konusunda da önemli artıları olduğuna değinen Vehbi, "Biz genelde protokoller imzalarız, çok ciddi bir dökümantasyon süreci var. Bölümünüz didik didik incelenir, laboratuvarlarınız, stüdyolarınız,öğretim üyeleriniz incelenir, raporlarınıza bakılır. Öğrencilerin mezuniyet sonrası başarılarına bakılır. Çok büyük bir bütünün sonunda prestijli akreditasyonlar ya akredite eder ya da etmeyi uygun bulmaz.Örneğin bizim mimarlıktan mezun olan bir öğrenci dünyanın her yerin de mimarlık yapabilir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.