İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Lefkoşa'daki Atatürk Anıtında tören düzenlendi

Lefkoşa'daki Atatürk Anıtında tören düzenlendi

20 Temmuz Barış ve Özgürlük bayramı kutlamaları çerçevesinde Lefkoşa'daki Atatürk Anıtında tören düzenlendi.

Yayın Tarihi: 20/07/15 18:32
okuma süresi: 4 dak.
Lefkoşa'daki Atatürk Anıtında tören düzenlendi
A- A A+

Törene Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ömer Kalyoncu, TC Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, TC Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, TC Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral İlyas Bozkurt, 28. Tümen Komutanı Tümgeneral Taci Kurul, 39. Tümen Komutenı Tümgeneral Sadık Piyade, Yüksek Mahkeme Başkanı Şafak Öneri, Anamuhalefet Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, bazı milletvekilleri, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı diğer askeri ve sivil yetkililerle, kurum, kuruluş dernek, okul ve üniversite temsilcileri katıldı.

Tören protokol sırasına göre çelenklerin anıta sunulmasıyla başladı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle devam etti. Anıt özel defterinin imzalanmasıyla tören sona erdi.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı anıt özel defterine şunları yazdı:

"Aziz Atatürk; 15 Temmuz 1974 Faşist Yunan Cuntası'nın öncülüğünde gerçekleştirilen askeri darbeye karşılık 20 Temmuz günü yer alan askeri harekât, Kıbrıs'ın Yunanistan'a bağlanmasını engellediği gibi Ada'da iki kesimli iki toplumlu yapının kurulabilmesinin de önünü açmıştır.

Bu çerçevede Kıbrıslı Türklerin barış, özgürlük, eşitlik ve güvenlik içinde yaşayabilmelerinin alt yapısı 41 yıldan beri hazırdır ve bunca yıldır ulaşılamayan böylesi bir çözümü 'Yurtta Barış Dünyada Barış' ilkesi çerçevesinde yaşama geçirmek için büyük bir çaba harcamaktayız.

Kıbrıs Türk halkının varlığını bir daha tehlikeye atmayacak onurlu bir gelecek için ilkelerinizden aldığımız ilhamla mücadele ederken, sizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun."

ERDOĞAN

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da anıt özel defterine şunları kaydetti:

"Aziz Atatürk; 41 Yıl önce bugün, büyük Türk milleti ve onun ayrılmaz parçası olan Kıbrıs Türkü varlığına ve özgürlüğüne kast edenlere karşı güç ve gönül birliği içinde omuz omuza mücadele ettiler.

Bu varoluş mücadelesinin bir armağanı olan Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC topraklarında şan ve şerefle dalgalanan ay yıldızlı bayraklarımız altında yine büyük bir coşkuyla kutlanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Kıbrıslı Türk kardeşlerimizin haklı davasında bugün olduğu gibi yarın da, Anavatan garantör ülke olarak sorumluluklarını hassasiyetle yerine getireceği konusundaki kararlılığımızı bir kez daha yineliyorum.

Bu vesileyle, her biri fedakârlık ve kahramanlık abidesi olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Ruhunuz şad olsun."

Törenin ardından TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mücahitler Parkı'nda kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.