İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Tunalı: "Kamuda yıllardır işe gitmeyip para alan insanlar var"

Tunalı: "Kamuda yıllardır işe gitmeyip para alan insanlar var"

Sosyal Demokrat Partisi (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, ülkede sosyal devlet anlayışının uygulanması gerektiğini belirterek, yolsuzluk yapanlardan hesap sorulması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 27/07/15 11:05
okuma süresi: 4 dak.
Tunalı: "Kamuda yıllardır işe gitmeyip para alan insanlar var"
A- A A+
Bakanlar Kurulu'na seçilen bakanların parti ilkeleriyle çelişkiye düştüğünü ifade eden Tunalı, dokunulmazlığın kalkması gerektiğini savundu. Ada TV'de Erçin Şahmaran'ın sunduğu "Gündeme Bakış" programına konuk olan Sosyal Demokrat Partisi (SDP) Genel Başkanı Tözün Tunalı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

"KKTC'NİN MİLLİ TAKIMI KURULDU"

Bazı Ulusal Birlik Partisi (UBP) milletvekillerinin hükümete karşı tavırda olduğunu söyleyen Tunalı, hükümete "hayır" demeleri gerektiğini vurguladı. Demokrat Parti Ulusal Güçler'in (DP-UG) bozulma nedenlerinden birinin "intikam" duygusu olduğunu belirten Tunalı, UBP'deki bakanlarla ilgili "KKTC'nin milli takımı kuruldu." ifadesini kullandı.

Tözün Tunalı, Ulusal Birlik Partisi (UBP)'nin yüzde 20 oranında aldığı oyun milliyetçi kesimden geldiğine dikkat çekerek eski cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nun seçilememesinin nedenini "egemenlik" konusunda taviz vermesinden dolayı olduğunu dile getirdi.

Hükümetin gücünün 5 yıllık programla sağlanabileceğini söyleyen Tunalı, mecliste muhalefetin olmadığına dikkat çekerek ülkenin bütçe durumunun kamuoyuna derhal bildirilmesi gerektiğini belirtti. Tunalı, 80 milyon TL ile ek mesailerin nasıl ödendiğinin de duyurulması gerektiğine vurgu yaparak "yıllardır işe gitmeyip para alan insanların olduğu" iddiasında bulundu.

"ÖNEMLİ OLAN ÜLKE İÇİN YAPILMASI GEREKENDİR"

Sosyal devlet anlayışını benimsediklerini belirten Tunalı, SDP parti tüzüğü ve parti politikasıyla ilgili açıklamada bulundu. "Önemli olan ülkem için yapılması gerekendir." diyen Tunalı, SDP'nin iktidara gelmesi halinde seçilmiş milletvekilinin bakan olamayacağını ve diğer partilerden transfer gerçekleşmeyeceğini ifade etti. Eğitim Bakanlığı'na iyi akademik kariyeri olan rektör atanacağını dile getiren Tunalı, okulların bedava olacağını anlattı.

"HÜKÜMETTE TEK BİR EKONOMİST YOK"

Tözün Tunalı, Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı Talat'ın "teknokrat ağırlıklı hükümet" açıklamasıyla ilgili "hükümette ekonomistin olmadığı" ifadesinde bulundu. Özel sektörün battığını ifade eden Tunalı, lokomotif sektörlerle ülkenin kendi ekonomisiyle kalkınabileceğinin altını çizdi.

Tunalı, halkın yararı için özelleştirmeden korkmamak gerektiğine vurgu yaparak devlet dairelerinde döviz bazında işlemleri durduracağını açıkladı. Vergi politikasının "az kazanandan az, çok kazanandan çok" olduğunu ifade eden Tunalı, çökmüş düzeni ileri götürecek düzeyde radikal kararlar alabilecek hükümetin, ekonomi ağırlıklı icraatlerin yapması gerektiğinin altını çizdi. Dipkarpaz'ın balıkçılık merkezi olduğu örneğini veren Tunalı, spor turizmiyle bölgelerin canlanması gerektiğini dile getirdi.

"POLİS SİVİLE BAĞLANMAMALI"

Tunalı, önceliğin devlet denetiminde uyuşturucuyla savaşmak olduğunu belirterek Lefkoşa Nalbantoğlu Hastanesi'nde sigara bırakma ofisi açılmasının, ve önceliğin sigarayla savaşmak olmasının uygun olmadığını kaydetti. CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat'ın ofisinin bırakması gerektiğini belirten Tunalı, polisi sivile bağlama mevzusunun yanlış olduğunu da kaydetti.

Tunalı, Rum tarafıyla anlaşma sağlandığında sosyal ve ekonomik anlamda apate olunamayacağına vurgu yaparak şunları kaydetti:
" Dini, dili ve ırkı ne olursa olsun, bu ülkeyi benimseyen ve vatanım diye gören herkesi kucaklıyoruz. Ülkeye sosyal demokrasi anlayışı getirmeye çalışacağız. Herkesi, ülkeyi ve çocuklarımızı 40 sene daha bu politikacılara teslim etmemeye ve sosyal demokrasi çatısı altında birleşmeye davet ediyorum."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.