İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mülkiyet Komitesi 1 aydır çalışıyor

Mülkiyet Komitesi 1 aydır çalışıyor

Liderlerin yaz tatili öncesinde son kez gerçekleştirdiği toprak ve mülkiyet temalı görüşmenin ardından, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından kurulacağı açıklanan Mülkiyet Komitesi'nin yaklaşık 1 ay önce oluşturulduğu ve çalışmalarına başladığı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 29/07/15 15:32
okuma süresi: 2 dak.
Mülkiyet Komitesi 1 aydır çalışıyor
A- A A+

Kıbrıs Postası Özel

Kıbrıs sorunun en çetrefilli konularından birisi olan ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis arasında 15 Mayıs'tan itibaren sürdürülen Kıbrıs müzakerelerinin önemli unsurlarından olan mülkiyet konusunda önemli bir gelişme ortaya çıktı.

Kıbrıs Postası, liderlerin 27 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirdiği görüşmenin ardından BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide tarafından oluşturulacağı açıklanan Mülkiyet Komitesi'nin hali hazırda oluşturulduğu ve hatta kısa bir süre önce de çalışmalarına gizlilik içerisinde başladığı öğrenildi.

Güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 6 Kıbrıslı Türk, 6 Kıbrıslı Rum üyeden oluşan Mülkiyet Komitesi'nin Kıbrıslı Türk üyeleri Layik Mesutoğlu, Ayla Gürel, Ayten Erkmen, Sülen Karabacak, Mete Hatay ve Romans Mapolar.

Mülkiyet Komitesi'nin güney bacağında ise başı, 2011'de Kıbrıs rum Yönetimi Dışişleri Bakanı olduğu dönemde KKTC'deki birçok kesimden büyük tepkiler alan Erato Kozaku Markulli'nin çektiği bilgisi edinildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.