İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özkardaş: "Uyuşturucu bataklığının kaynağı bulunmalı!"

Özkardaş: "Uyuşturucu bataklığının kaynağı bulunmalı!"

Bonzai diye bilinen uyuşturucu maddenin Merkezi Cezaevi'ne gardiyan vasıtası ile girdiğinin tespit edilmesi üzerine ortalık karıştı.

Yayın Tarihi: 30/07/15 07:48
okuma süresi: 4 dak.
Özkardaş: "Uyuşturucu bataklığının kaynağı bulunmalı!"
A- A A+

Merkezi Cezaevi'nde yetkili sendika olan KAMU-SEN Başkanı Mehmet Özkardaş, yaşanan bu olayın ardından tüm gardiyanların zan altında kaldığından yakınarak, "Belki başka gardiyanlar da var. Başkaları da var mı tespit edilmeli. Ama en önemlisi bu bataklığın kaynağı bulunmalı, ucu nereye kadar giderse gitsin, sonuna kadar araştırılmalı" dedi.

Kıbrıs Postası - Filiz SEYİS

Uzun zamandır ciddi tartışmalara neden olan 'Cezaevinde uyuşturucu'da bazı gardiyanların parmağı olduğu yönünde iddialar ortaya atılırken, sentetik cannabinoid (bonzai) olduğuna inanılan maddenin 280 civarında tutuklu bulunan cezaevine 20 yıllık gardiyan vasıtası ile sokulduğunun tespit edilmesiyle iddialardaki gerçeklik payı gün yüzüne çıktı.

Cezaevi Müdürü Bilmem: "Engel olamıyoruz"

Geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile uyuşturucunun cezaevine girmesine engel olamadıklarını itiraf eden Merkezi Cezaevi Müdürü Metin Bilmem, bunu engellemek için her türlü önlemi aldıklarını ancak yine de suçun önüne geçemediklerini kaydederek, tutukluların eşya alımı ve sigara sistemini değiştirmek, ziyaret günlerinde yakınlarının yemek getirmesini yasaklamak gibi önlemler aldıklarını anlatmıştı.

Metin Bilmem, gardiyanların cezaevine uyuşturucu sokulmasına yardım ettiği yönünde duyumlar aldığını ancak bununla ilgili somut bir şey olmadığını da sözlerine eklemişti.

Merkezi Cezaevi Müdürü'nün bu açıklamalarının üzerinden henüz bir hafta geçmişken Polis, cezaevine uyuşturucu girişine ilişkin bazı bilgilere ulaştı. Polisin sürdürdüğü kapsamlı soruşturma sonucunda ise Merkezi Cezaevi'nde görevli gardiyan M.Ö., toplam ağırlığı 60 gram olan 20 paket uyuşturucu maddenin Cezaevi'ne sokulmasına yardım etme suçlamasıyla tutuklandı.

Özkardaş: "Cezaevinde başka bağlantılar varsa ortaya çıkarılmalı"

Merkezi Cezaevi'nde yetkili sendika KAMU-SEN'in Genel Başkanı Mehmet Özkardaş, cezaevinde görevli gardiyanlar KAMU-SEN üyesi olmasına rağmen konunun sonuna kadar araştırılması ve eğer bu suça ortak olan başka gardiyanlar varsa onların da tespit edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kıbrıs Postası'na konuşan Özkardaş, ülkede uyuşturucunun sadece cezaevinde değil tüm ülkede sorun haline geldiğini kaydederek, "Uyuşturucu madde kullanımı çocuklara kadar inmişse ki indi, bu maddelerin nereden temin edildiğinin bulunması, kaynağın tespit edilmesi lazım. Bu işin ucu nereye kadar giderse gitmek, bataklığın kaynağının bulunması lazım" dedi.

Cezaevindeki bir gardiyanın tutuklu ve mahkûmlara uyuşturucu ve yasak olan bazı maddeler sağladığı iddialarının da sonuna kadar araştırılmasının önemine vurgu yapan Özkardaş, bu olayın ardından tüm gardiyanların zan altında kaldığını ifade etti.

Başka gardiyanların da işin içinde olabileceğini ancak tüm gardiyanların zan altında kalmasını istemediğini söyleyen Özkardaş, cezaevinde başka bağlantılar varsa bunların ortaya çıkartılması gerektiğini ifade ederek, "Gardiyanlar içindeki çürükler ayıklanmalıdır" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.