İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Gürpınar söz verdi: "Sığınma evi 2016'da mutlaka açılacak"

Gürpınar söz verdi: "Sığınma evi 2016'da mutlaka açılacak"

İçişleri ve Çalışma Bakanı Aziz Gürpınar, 2016 yılı içinde, istismara ve şiddete maruz kalan kişilere hizmet edecek bir sığınma evinin açılmasının hükümet programında olduğunu belirterek, "2016 yılı içerisinde böyle bir sığınma evinin faaliyeti mutlaka gerçekleştirilecek" dedi.

Yayın Tarihi: 30/07/15 13:39
okuma süresi: 2 dak.
Gürpınar söz verdi: "Sığınma evi 2016'da mutlaka açılacak"
A- A A+

Merkezi Cezaevi'ni ziyareti sırasında basın mensuplarının soruları üzerine Amerikan Elçiliği'nin insan ticaretiyle ilgili hazırladığı rapor ile ilgili açıklamalarda bulunan Gürpınar şunları kaydetti:

"Rapordaki konular bakanlığımızın direkt ilgili alanına giriyor. Geçmiş yılda da benzer bir rapor yayınlanmıştı. Bu konuda yasa çalışması içindeyiz. Bu çalışma da geçmiş hükümet döneminde İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılmıştı.

Gece kulüplerinin statüsü ne olacak, sadece gece kulüpleri değil, insan ticareti konusu… İnsanların kaçak yollarla ülkeye getirilmesi, ülkeden götürülmesi gibi istismar konularını da içeren bu kapsamlı çalışmayı sonuçlandırma gayreti içindeyiz."

Söz konusu rapordaki "gece kulüplerinden elde edilen vergiler nedeniyle yetkililerin sorumluluk almadığı" iddiasının hatırlatılması üzerine Bakan Aziz Gürpınar, "Ben bu konunun vergi boyutuyla direkt ilgili olduğunu düşünmüyorum. Bu daha ziyade yapılması gereken yasal çalışmaların tamamlanmasıyla ilgilidir" dedi.

Bir soru üzerine sığınma evi konusunda da değinen Bakan Aziz Gürpınar, "Gerek bu şekilde, gerekse aile içi şiddete maruz kalan kişilere hizmet edecek bir sığınma evi açılması şu an kurulan hükümetin de programındadır. 2016 yılı içerisinde böyle bir sığınma evinin faaliyeti mutlaka gerçekleştirilecek" açıklamasında bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.