İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

AGP "Güçlü Ebeveynler - Güçlü Çocuklar" eğitimi

AGP "Güçlü Ebeveynler - Güçlü Çocuklar" eğitimi

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen "Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesi" (AGP) "Güçlü Ebeveynler - Güçlü Çocuklar" isimli eğitim programını gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 31/07/15 11:53
okuma süresi: 3 dak.
AGP "Güçlü Ebeveynler - Güçlü Çocuklar" eğitimi
A- A A+

Eğitimler,7-10 Temmuz 2015 tarihleri arasında, Yakın Doğu Üniversitesi Eğitim Fakültesi dersliklerinde gerçekleşti. Aile bakımını kaybetmiş veya kaybetme riski taşıyan çocuklara aile temelli bakım hizmeti ve aile güçlendirme alanında hizmet veren SOS Çocukköyü Derneği çalışanlarının da dahil olduğu oturumlara 20 kişi katıldı.

Sosyal Hizmetler Dairesi Sosyal Hizmet Uzmanları ve alanda çalışan uzmanlar da eğitime katıldılar. Türkçe ve İngilizce olarak gerçekleşen dört günlük eğitimleri Almanya'dan katılan uluslararası bir uzman yönetti.?Eğitimlerde, çocuk yetiştirmede değerler ve amaçlar, çocukların ihtiyaç ve hakları, kendini tanıma ve özyansıtma, rol model olarak ebeveynler, duyguların ifade edilmesi ve problem çözme becerileri konu başlıkları irdelendi. Çalışma, AGP bünyesinde 60 aileye hizmet ulaştırmayı hedeflemektedir. Yerleşik halk, biyolojik aile bakımını kaybetme riski taşıyan çocuklar ve aileleri bu çalışmanın faydalanıcıları olacaklardır. Katılımcılar, sahip oldukları bilgi ve birikimlerini alanda çalışan diğer uzmanlar ile paylaşacak, böylelikle Kıbrıs Türk toplumu ailelerine rehber olacaklardır.

Bu çalışma, AGP kapsamında, çocukların biyolojik aile bakımını korumaya yönelik çalışması ile uyumludur. AGP bu tecrübesini, proje kapsamında hizmet verdiği aileleri güçlendirmek ve kapasitelerini arttırmak için kullanacaktır." Güçlü Ebeveynler-Güçlü Çocuklar", Deutscher Kinderschutzbund (Alman Çocuk Koruma Derneğini) tarafından düzenlenen, ebeveynlik kapasitelerini artırmaya yönelik ihtiyaçların vurgulandığı bir ebeveyn eğitim programıdır. Tüm dünyada, SOS Çocukköylerinde kullanılmakta olan seçilmiş bir modeldir.

Katılımcılara eğitimler sonunda birer sertifika almışlardır. ??Eğitimlere katılan AGP sosyal hizmet uzmanı Buse Erzeybek Şemi eğitim önemini şu şekilde değerlendirdi:?"Bu eğitim, proje amaçlarımızdan olan anne baba kapasitesini artırıcı çalışmalara ışık tuttu. Çalışmalarımızı destekleyici teknikler öğrendik. Grup çalışması tekniklerimizi, mesleki bilgi ve becerilerimizi geliştirdik."??Sosyal Riskleri Önleme Vakfı (SORÖV) Başkanı Hatice Düzgün ise, eğitim sonrasında duygularını şu şekilde ifade etti:?"Mutluyum, ailelerle yaptığımız çalışmalarda konu başlıklarının çeşitliliği konusunda sıkıntı çekmekteydik. Bu eğitim sayesinde uygulanabilir temalar öğrendik. Böylelikle SORÖV kapsamında destek alan kadınlarımızı bu eğitimden faydalandırabileceğiz."

"Çocuk Terkini Önleme ve Aile Güçlendirme Projesi" Avrupa Birliğinin Kıbrıs Sivil Toplum Harekette program kapsamında finanse edilmekte ve SOS Çocukköyü Derneği tarafından uygulanmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.