İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Kalyoncu: "AKP'nin DP'yi neden sevmediği Denktaş'a sorulmalı"

Kalyoncu: "AKP'nin DP'yi neden sevmediği Denktaş'a sorulmalı"

Başbakan Ömer Kalyoncu, Serdar Denktaş'ın "Hükümet AK Parti'nin isteği ile kuruldu, AKP bizi bir türlü sevmedi" yönündeki açıklamalarına cevap verdi: "AKP'nin kendilerini niçin sevmediğini Denktaş'a sormak lazım. Geçmişte TC hükümetleri ile en çok kavga veren CTP'dir. CTP, gerekmesi halinde yine tavrını koyar."

Yayın Tarihi: 03/08/15 15:54
okuma süresi: 3 dak.
Kalyoncu: "AKP'nin DP'yi neden sevmediği Denktaş'a sorulmalı"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Kıbrıs TV'de Ali Baturay'ın hazırlayıp sunduğu "Markaj" programına konuk olan Başbakan Ömer Kalyoncu gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.

"Alın size geniş tabanlı hükümet"

Ülkedeki sorunların çözümü için geniş tabanlı hükümete ihtiyaç duyulduğunu belirten Kalyoncu, CTP – UBP Koalisyon Hükümetini kastederek "Alın size geniş tabanlı hükümet" dedi.

Kıbrıs sorununda iki tarafta da bir referanduma gidileceğini kaydeden Kalyoncu, "Referandumda UBP'ye 'evet diyeceksiniz ha' deycek halimiz yok tabii ki. Ama UBP ile daha yakın durup tartışırsak, daha iyi bir sonuç elde edebiliriz" dedi.

"Artık müşavirlik yok, kamu istihdamları ise sınav ile"

Kalyoncu, gelinen noktada önemli değişiklikler yapılması gerektiğini anlatarak, reformlara ihtiyaç olduğunu ve yasaların AB standartlarına uyumlu hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

Bugünden sonra kimseye yeni müşavirlik hakkı kazandırmayacaklarını vurgulayan Kalyoncu, kamu istihdamlarının tümünün de sınavla yapılacağını kaydetti.

"Polis şu anda politize değil da nedir?"

Polisin sivile bağlanması konusuna da değinen Kalyoncu, Geçici 10. Madde'ye dokunulmadan da polisin sivile bağlanabileceğini anlattı.

Kalyoncu şöyle konuştu:

"Geçici 10. Madde sadece polisin sivile bağlanması ile ilgili değildir, memleketin savunmasını da içerir. Polisin sivile bağlanması hedefimizdir. İlk olarak hükümete bağlanabilir. Polisin sivil otoriteye bağlanması konusu ilk olarak UBP hükümeti dönemi hükümet programına girmiştir."

"Polis hükümete bağlanırsa politize olur mu?" sorusuna Kalyoncu, "Polis şu anda politize değil da nedir?" sorusu ile cevap verdi.

"CTP, gerekmesi halinde yine TC'ye tavrını koyar"

Kalyoncu, Serdar Denktaş'ın "Hükümet AK Parti'nin isteği ile kuruldu, AK Parti bizi bir türlü sevmedi" yönündeki açıklamalarını ise "AKP'nin kendilerini niçin sevmediğini Denktaş'a sormak lazım. Benim için önemli olan birinin beni sevmesi değil, iş yapmaktır. Geçmişte TC hükümetleri ile en çok kavga veren CTP'dir. Çünkü çözüm istemeyen hükümetlerdi. CTP, gerekmesi halinde yine tavrını koyar."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.