İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Sıcak hava, LTB işçilerinin mesai saatlerini de değiştirdi

Sıcak hava, LTB işçilerinin mesai saatlerini de değiştirdi

Hava sıcaklığının 40 dereceyi aşmasıyla özellikle sokakta çalışan işçiler, sağlık açısından da riskli olan zor anlar yaşıyor. Güney Kıbrıs'ta bugünden itibaren Ağustos ayı boyunca, dışarıda çalışan işçiler idari tatile çıkarılırken, Lefkoşa Türk Belediyesi de dışarıda çalışan işçilerinin mümkün olduğunca sıcaktan etkilenmeyeceği şekilde mesai saatlerinde değişikliğe gidiyor.

Yayın Tarihi: 03/08/15 17:27
okuma süresi: 2 dak.
Sıcak hava, LTB işçilerinin mesai saatlerini de değiştirdi
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Ülkedeki hava sıcaklığının yaşam riski yaratacak boyutlara ulaşmasıyla, Güney Kıbrıs'ta bugünden itibaren Ağustos ayı boyunca, dışarıda çalışan işçiler idari tatile çıkarılırken, LTB Başkanı Mehmet Harmancı da dışarıda çalışan işçilerin yüksek risk ortamı nedeni ile mesai saatlerinde değişiklik yapıldığını açıkladı.

Sosyal Medya aracılığı ile "Bazı iş kollarında hava sıcaklığının kritik seviyelere gelmesi sonrası yaşanan yüksek risk ortamı nedeni ile mesai saatlerinde değişikliği yapmak zorunda kaldık. Bu iş kollarını daha erken başlatıp yüksek risk saatlerinde paydos edecek şekilde geçici olarak revize ettik" açıklamasını yapan Harmancı, Kıbrıs Postası'na yeni mesai saatleri ile ilgili detaylı bilgi verdi.

Rutin olarak yapılan 'çevre temizliği' işlerinde çalışan işçilerin artık mesaiye sabah 6.00'da başlayarak duruma göre 11.00 – 13.00 saatleri arasında paydos edeceğini kaydeden Harmancı, 'park ve bahçe hizmetleri' işçilerinin ise 5.00 – 12.00 saatleri arasında mesai yapacağını söyledi.

Harmancı mesai saatleri değişen işçilerin, değişiklik öncesi 8.00'den normal mesai bitimine kadar çalıştığı bilgisini de verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.