İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Adem: "Maliye Bakanını tanımıyorum"

Adem: "Maliye Bakanını tanımıyorum"

CTP-BG Eski Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Sonay Adem, CTP'nin Maliye Bakanı olarak görevlendirdiği Hasan Basoğlu'nu tanımadığını söyledi. Adem, "19 yıl CTP Milletvekilliği yaptım ama Maliye Bakanını tanımıyorum. Arkadaşlar tanıyordu demek ki görev verdi…" dedi.

Yayın Tarihi: 04/08/15 11:47
okuma süresi: 2 dak.
Adem: "Maliye Bakanını tanımıyorum"
A- A A+

Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

CTP-BG Eski Milletvekili ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Sonay Adem, Ada TV'de Gözde Bekir'in hazırlayıp sunduğu 'Günaydın Ada' programına konuk oldu. Gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Adem, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Ortalık savaş çığırtkanlarına kalmamalı"

Kıbrıs konusuna değinen Adem, mülkiyet konusunun gündeme gelmesiyle hem Kuzey hem Güney'de provoke edenlerin ortaya çıktığını ifade ederek, "Bunlar her olumlu harekette ortaya çıkarlar zaten. CTP, oluşan bu tepkileri kırmak ve doğru bilgilendirmek için ciddi bir propaganda süreci yapmalı, ortalık savaş çığırtkanlarına kalmamalı" dedi.

Ortak iradenin ve eşitliğin var olduğu güvenli bir anlaşma sağlanmasının mülkiyet konusundan daha önemli olduğunu ifade eden Adem, toplumları psikolojik olarak çözüme hazırlamak gerektiğini anlattı.

"Hükümet ilk olarak asgari ücreti artırmalıydı"

CTP – UBP Hükümeti Hükümet Programı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Adem, "Hükümet programının öncekinden farkı takvimlenmenin daha çok olmasıdır" dedi.

Hükümeti asgari ücret nedeniyle eleştiren Adem, "Hükümet kurulduğunda ilk olarak asgari ücreti artırmalıydı bu öncelikli olmalıydı bence iyi başlanılmadı" ifadelerini kullandı.

"Başoğlu'nu arkadaşlar tanıyordu herhalde"

CTP'nin Maliye Bakanı olarak görevlendirdiği Hasan Basoğlu'nu 19 yıl CTP milletvekilliği yapan biri olarak tanımadığını ifade eden Adem, "Arkadaşlar tanıyordu demek ki görev verdi…" dedi.

"YDH ırkçılık tütüyor"

Kurucuları arasında Erhan Arıklı'nın da bulunduğu Yeni Doğuş Hareketi'ni 'ırkçılık tütüyor' sözleri ile anlatan Adem, bu hareketin içindeki isimlerin neredeyse tümünün siyasetçi olduğunu belirterek, nasıl partiler üstü olacaklarını merak ettiğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.