İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Çocuk yaralanınca kreşin izinsiz olduğu ortaya çıktı!

Çocuk yaralanınca kreşin izinsiz olduğu ortaya çıktı!

Küçük bir çocuğun yüzünde meydana gelen yaralarla sosyal medyada infial yaratan Minik Yıldızlar adlı kreşin, yasal izninde de sıkıntı olduğu ortaya çıktı. Lefkoşa Gönyeli'de Minik Yıldızlar Kreş ve Anaokulu'nda meydana gelen olayın sosyal medyada yayılmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı ile Sosyal Hizmetler Dairesi olaya el koydu. Alev ve Yusuf Bence'nin çocukları iki yaşındaki Ayaz, kreşte bulunduğu sırada yüzünün sağ tarafında meydana gelen yaraları görüyor ve konuyu Milli Eğitim Bakanlığı'na taşıyor. Bakanlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi soruşturma başlatırken, kreşin 0 ila 3 yaş için izni olmadığı ancak yasadışı şekilde 3 yaş altı çocuklara da eğitim verdiği öğrenildi.

Yayın Tarihi: 19/08/15 07:54
okuma süresi: 3 dak.
Çocuk yaralanınca kreşin izinsiz olduğu ortaya çıktı!
A- A A+

Kıbrıs Postası - Meryem Ekinci

Lefkoşa'da bulunan Minik Yıldızlar adlı kreşe gönderdikleri çocuklarının sağ yanağında meydana gelen yara izleri, aileyi ayağa kaldırdı. Alev Bence'nin sosyal medya hesabından olayı çocuğun fotoğrafıyla birlikte, "Minik Yıldızlar adlı kreşten akşam çocuğumuzu aldığımızda bu haldeydi. Saçma sapan çelişkili açıklamalar yapmaya çalıştılar. Bu olayın peşindeyiz gereken yapılacak. Sizin de bilginiz olsun. Bu kreşi asla seçmeyin" şeklinde paylaşırken, konu sosyal medya ağı Facebook üzerinden binlerce kişiye ulaştı.

Dün gün boyu birçok paylaşım ağında gündeme gelen konunun aile tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na taşınması ve kreşle ilgili şikayette bulunulması üzerine Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı Milli Eğitim Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu kreşe giderek denetim başlattı.

Ataöv: "Anında müdahale edildi"

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Rauf Ataöv, kreş sahiplerinin de bakanlığa çağrılarak ifadelerinin alındığını, Denetleme, Değerlendirme ve Yönlendirme Kurulu ile İçişleri ve Çalışma Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmet Dairesi'nin de yetki alanına girmesi nedeniyle, kreşte soruşturma başlattığını kaydetti.

"Anında müdahale edildi" diyen Müsteşar Ataöv, gerekli açıklamaların araştırmanın sonuçlanmasının ardından kamuyonunu bilgisine getirileceğini vurguladı.

Kreşin yasal izni yok

Öte yandan Minik Yıldızlar adlı kreşin Milli Eğitim Bakanlığı'ndan sadece 3-6 yaş için izni olduğu ve yasa dışı ve izinsiz bir şekilde 3 yaş altı çocuklara da eğitim verdiği öğrenildi. Bakanlığın denetimlerinin ardından yasa dışı iş yapğan kreşle ilgili uygulamanın ne olacağı ise merak konusu.

Kıbrıs Postası'na konuşan minik Ayaz'ın annesi ise yaşanan durumdan dolayu duydukları üzüntüyü dile getirerek: "Şuan içimiz o kadar yanıyor ki bunun tarifi yok. Ne hakediyorsa bir an önce onu bulsun istiyoruz" dedi. Öte yadan aile de yaptığı araştımalarda kreşin 0-3 çocuk bakma ruhsatının olmadığını öğrendiklerini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.