İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı, TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru'yu kabul etti

Akıncı, TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru'yu kabul etti

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru'yu kabul etti.

Yayın Tarihi: 27/08/15 15:22
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı, TC Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru'yu kabul etti
A- A A+

Kabulde, Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Cenk Gürçağ, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Erhan Erçin ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay hazır bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, KKTC Dışişleri Bakanlığı'nın altyapısı ile ilgili sıkıntıları çözebilmek adına ortak bir çalışma yapıldığını, bugün de bu çalışmanın semeresini aldıklarını kaydetti. Koru, önümüzdeki dönemde işbirliğinin daha de geliştirileceğini belirtti. Seçim sürecinin Türkiye'nin KKTC'ye olan katkısını etkilemeyeceğini, her türlü desteğe hazır olduklarını belirten Koru, müzakere sürecinde Cumhurbaşkanına başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, çalışmanın sonuçlanma aşamasına gelmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. Akıncı, çalışmanın haberleşmeyi daha güvenli ve hızlı hale getireceğini, dış temsilciliklerle olan iletişimin sağlıklı yürütülmesini sağlayacağını, değerli bir katkı olacağını ifade etti.

Türkiye'nin yeniden seçim sürecine girmeye hazırlandığını söyleyen Akıncı, sonuçların daha istikrarlı bir gelecek getirmesini diledi.

Akıncı, hem Yunanistan hem de Türkiye'de seçimler yaşanacağını söyleyerek, Kıbrıs'ta ise yoğun bir müzakere süreci yaşanmakta olduğunu belirtti.

Türkiye ile yakın istişare içinde süreci devam ettireceklerini kaydeden Akıncı, hedeflerinin tüm tarafların huzur içinde olabileceği, gönül rahatlığıyla 'evet' diyebileceği yeni bir yapıyı ortaya çıkarabilmek olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin sürece katkısının devam ettiğini ancak garantör ülkelerden olan Yunanistan'ın içinde bulunduğu durum dolayısıyla kenarda kaldığını söyleyen Akıncı, seçim sonrasında Yunanistan'ın da müzakere sürecine daha fazla katkı koymasının yararlı olacağına inandığını belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.