İÇ HABERLER
okuma süresi: 7 dak.

UBP'li vekillerden UBP Genel Yönetim Kurulu'na uyarı mektubu

UBP'li vekillerden UBP Genel Yönetim Kurulu'na uyarı mektubu

Ulusal Birlik Partisi Milletvekilleri Ersin Tatar, Nazım Çavuşoğlu, Hamza Ersan Saner, Ünal Üstel ve Zorlu Töre'nin avukatı Muhabbet Mevsimler, Ulusal Birlik Partisi Genel Yönetim Kurulu Üyeleri'ne bir mektup göndererek, 'Kurultay üyelikleri' hakkında uyarılarda bulundu.

Yayın Tarihi: 28/08/15 16:18
okuma süresi: 7 dak.
UBP'li vekillerden UBP Genel Yönetim Kurulu'na uyarı mektubu
A- A A+

Mektupda Örgütler arasındaki üye dengesinin bozulduğuna işaret edilerek, bu bozukluğun partinin geleceğine zarar verileceği belirtildi.

Mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Üye kayıt sisteminin hiyerarşik bir sistemle, genel başkanlığa aday olan ve/ veya aday adayı ve/veya aday olması muhtemel olan müvekkillerimin de katılacağı bir toplantı ile yeniden ele alınarak üye kaydını sonlandırıcı tarih kaldırılıp, gerçek partililerin de tüzüğün verdiği yüzdelik oranına uygun üye yapmalarına şans tanınmasını, üyelik listelerinin yeniden gözden geçirilip yıllarca partiye emek vermiş üyelerinin kayıtlarının devamının sağlanmasının ve/veya en son yapılan kurultaydaki ilçe ve kurultay delegesi olarak adlandırılan kişilerin esasen birinci sıfatlarının "üye" olduğu gözden kaçırılmamalı, üye artırımı yerine, parti tabanından çeşitli aşamalardan geçerek süzülerek gelen, bu partiye yıllarca emek vermiş bu üyelerce yapılması beklenen kurultayın gerçekleştirilmesinde de tüzüğe aykırı bir durum bulunmadığını hatırlamanızın en büyük arzuları olduğunu müşahede ettim."

UBP Genel Yönetim Kurulu Üyeleri'ne gönderilen mektubun tamamı şöyle:

27/8/2015

KONU: UBP Kurultay Üyelikleri Hakkında

(Haklara halel gelmeksizin)

UBP Genel Yönetim Kurulu Üyelerine,

Müvekkillerim Ersin Tatar, Nazım Çavuşoğlu, Hamza ErsanSaner, Ünal Üstel ve Zorlu Töre'den aldığım talimat ışığında, aşağıdaki hususları bilginize getiririm.

6/6/2015 tarihinde Ulusal Birlik Partisi (UBP) olarak gerçekleştirmiş olduğunuz Tüzük Kurultayı neticesinde yapılan değişikliklerde partiye üyelik kaydının seçme ve seçilme hakkının kullanılacağı 31/10/2015 tarihindeki kurultayda, tüzüğün 6'ncı maddesinin 7'inci fıkrasının "çeşitli kurallar" başlığı altında düzenlemiş bulunan 116'ıncı maddenin (d) fıkrası gereğince yapılması tasarlanan ilk kurultayda (ki bunun 31/10/2015 tarihli kurultay olduğu anlaşılmaktadır) bu madde altında 180 gün öncesi aranılan üyelik kaydının bu kurultayda geçerli olmayacağını onaylamış bulunmaktasınız.

Tüzüğün 6'ıncı maddesinin, 7'inci fıkrasındaki süre "ilk kurultayda aranmayacak bir madde olduğunu" belirtmiş olmanıza rağmen, kurultay tüzüğünde herhangi bir maddede kurultayda oy kullanacak üyelerin kaydının 15/8/2015 ve/veya o tarihlerde olduğuna dair emredici bir hüküm bulunmamaktadır. Bu böyle olmakla birlikte, bu tüzüğün ilgili maddeleri okunduğunda bu kurultaya yönelik üyelik kaydının kısıtlayıcı maddesine rastlanmadığına göre üyelik kaydının kurultay tarihinin 1 gün öncesine kadar, yani 30/10/2015 tarihine kadar kısıtlanamayacağı açık bir şekilde görülmektedir. Kısacası, kurultay bir partinin en üst karar organı olduğu nedeniyle Genel Yönetim Kurulu'na ve /veya Parti Meclisi'ne böyle bir yetki vermemektedir.

Partiye üye kaydının üç değişik şekilde olduğu görülmekte, demokrasi ve hukuk düzeninin hâkim olduğu dünyadaki tüm partilerde, Genel Merkez'in üyelik kaydı yapmasının istisnai bir durum olduğu görülmektedir. Hâlbuki Genel Merkez olarak kurduğunuz ekip ile mahalle, köy ve örgütleri ve/veya parti ilçe yönetimlerini hiçleştirdiğiniz yapılan kayıtlardan ve bölgelerden elde edilen bilgilerden ve/veya soruşturmalardan parti örgüt hiyerarşisinin tüzükte belirtilen sandık, Örgütler arasındaki üye dengesinin prorataya göre bozulduğu görülmüştür. Bu dengenin bozulmasından ötürü partinin geleceği açısından tehlike yaratmaktadır. Bu durum dikkate alınmadan UBP'nin misyon ve vizyonunu bilmeyen ve/veya aidiyet taşımayan birçok yeni üyelerin kurultaya dönük genel başkanlık seçim yarışı uğruna demokrasi dışı, etik olmayan, parti içi demokrasinin bertaraf edildiği, hukuk dışı ve kabulü mümkün olmayan işlemlerle üyelik kayıtlarının gerçekleştirildiği kamuoyu tarafından belleklere yerleşmiştir.

Yine, tüzüğün 19'uncu maddesi irdelendiğinde ilk yapılacak kurultayda kısıtlayıcı ve/veya geçici bir maddenin düzenlenmediği görülmekle birlikte, söz konusu maddenin tüzüğün 6'ıncı maddesine ters düştüğü açıktır.

Yine, üyelik kayıtlarının ki şu an hangi koşullarda kayıt altında ve/veya düzenleme ve/veya denetimde olması gerektiği tarafımızca tespit edilmiş olup, yukarıda yazılanlarla birlikte olası bir davanın içeriğinde madde madde açılarak konusunu oluşturacaktır.

Özetle, belirlenen tarihte yapılacak kurultayda üyelik kayıt sisteminin Genel Merkez öncülüğünde bir sistemle, parti demokratik kurallarının bir başkanlık uğruna KKTC'nin temellerine harç koymuş partinizin daha da yıpranacağı, müvekkillerimi üzmekte ve partinin geleceği ile ilgili endişe ve kaygılar taşımaktadırlar. Üye kayıt sisteminin hiyerarşik bir sistemle, genel başkanlığa aday olan ve/ veya aday adayı ve/veya aday olması muhtemel olan müvekkillerimin de katılacağı bir toplantı ile yeniden ele alınarak üye kaydını sonlandırıcı tarih kaldırılıp, gerçek partililerin de tüzüğün verdiği yüzdelik oranına uygun üye yapmalarına şans tanınmasını, üyelik listelerinin yeniden gözden geçirilip yıllarca partiye emek vermiş üyelerinin kayıtlarının devamının sağlanmasının ve/veya en son yapılan kurultaydaki ilçe ve kurultay delegesi olarak adlandırılan kişilerin esasen birinci sıfatlarının "üye" olduğu gözden kaçırılmamalı, üye artırımı yerine, parti tabanından çeşitli aşamalardan geçerek süzülerek gelen, bu partiye yıllarca emek vermiş bu üyelerce yapılması beklenen kurultayın gerçekleştirilmesinde de tüzüğe aykırı bir durum bulunmadığını hatırlamanızın en büyük arzuları olduğunu müşahede ettim.

Muhabbet Mevsimler

Avukat

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.