İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Başbakan Kalyoncu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Kalyoncu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

Başbakan Ömer Kalyoncu 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeni ile mesaj yayınladı. Mesaj şöyle:

Yayın Tarihi: 29/08/15 13:44
okuma süresi: 2 dak.
Başbakan Kalyoncu'nun 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı
A- A A+

"Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş tarihi açısından anlamlı bir dönemeç sayılan 30 Ağustos Zafer Bayramı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından da kutlanıyor.

Bilindiği gibi, 30 Ağustos 1922'de, Türkiye halkının bağımsızlık savaşı başarıyla sonuçlanmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri de bu zaferle atılmıştır. Bu önemli gelişme sonucunda, ülke işgalden kurtarılmış, Atatürk'ün güçlü iradesi ve kararlılığıyla hızlı bir çağdaşlaşma sürecine girilmiştir. Türkiye'nin, Avrupalı değerlere sahip modern bir devlet olarak yapılanması kolayca elde edilmediğini, birbirini izleyen bir dizi mücadeleyle kazanıldığını biliyor ve bunu bugün bir kez daha hatırlıyoruz. Çünkü, çağdaş ve demokratik bir devlet yapısı içinde yaşanan bugünün şartlarına ulaşmak için geçmişteki zorlukları hatırlamak, geleceğe de daha güvenle bakılmasına yardımcı olacaktır. Geçmişte edinilen tecrübeler ve bugünün şartları gözetilerek ileriye yönelik atılacak adımlarda, Atatürk'ün de işaret ettiği gibi adalet ve eşitlik ilkesinden şaşmadan, barış ve beraberlik içinde yaşamak ve sonraki kuşaklara da düşmanlığı değil dostluğu aşılamak en öncelikli hedef olmalıdır.

Türkiye halkının dünü, bugünü ve yarını açısından birçok anlam içeren bu günü kutluyor, ülkemizde ve bölgemizde barışın, demokrasinin, kardeşliğin egemen olmasını diliyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.