İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

TAŞEL işçileri Lefkoşa'ya eyleme geliyor!

TAŞEL işçileri Lefkoşa'ya eyleme geliyor!

DEV-İŞ'e bağlı EMEK-İŞ'inTAŞEL'deki süresiz grevi yeni bir boyuta taşınıyor. TAŞEL emekçileri yarın saat 11:00'de Çalışma Bakanlığı önünde eylem yapacak! İşte açıklama:

Yayın Tarihi: 30/08/15 10:56
okuma süresi: 2 dak.
TAŞEL işçileri Lefkoşa'ya eyleme geliyor!
A- A A+

"Bildiğiniz üzere TAŞEL içki fabrikasında işçilerin hayat pahalılığı verilmemesi, işverenin kurumun %33 kamu iştirakli kurum olması gerçeğini kabul etmemesi ve işverenin işçilere yönelik baskıcı tavırlarından dolayı EMEK-İŞ sendikası olarak 21 Ağustos'tan beri eylemde, 24'ünden buyana ise süresiz grevdeyiz.

Bu süreç boyunca ne hükümet yetkilileri kendi %33'lük hisselerine sahip çıkarak gereken adımları atmıştır ne de işveren tarafı olumlu bir adım atmıştır. Tam tersi, hükümetin sessizliği sürerken, işveren tarafı ise yalan, yanlış ve manipülasyona dayalı açıklamalar yaparak halkımızı aldatmaya çalışmaktadır.

DEV-İŞ'e bağlı EMEK-İŞ sendikasını grevine ise bir haftada onlarca destek ve dayanışma mesajı iletildi, uluslararası alanda dahi destek açıklamaları yayınlandı.

Bir kez daha altını çizmekte fayda görüyoruz ki, EMEK-İŞ TAŞEL'de sadece hayat pahalılığı için değil, aynı zamanda kurumun özelleştirilmesine de karşı mücadele vermektedir.

Tüm bu koşullarda süresiz grevimiz yeni bir boyuta girdiğini ve hafta başından itibaren Lefkoşa'da çeşitli boyutlarda eylemliliklere başlayacağımız kamuoyu ile paylaşırız.

Bu noktada ilk eylememiz yarın (Pazartesi günü) saat 11:00'da Çalışma Bakanlığı'nın önünde olacaktır.

Halkımıza, tüm basın emekçilerine ve demokratik kitle örgütlerine duyurulur!"

ZAFER DİRENEN EMEKÇİNİN OLACAK!

TAŞEL'in ÖZELLEŞTİRİLMESİNE SESSİZ KALMA!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.