İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

"Bölünmüşlük, Kıbrıslılar'ın acı çekmesinin temel sebebi"

"Bölünmüşlük, Kıbrıslılar'ın acı çekmesinin temel sebebi"

POED, KTÖS, OLTEK, KTOEÖS ve DAÜ-SEN, 1 Eylül Dünya Barış günü nedeniyle ortak açıklama yaptı. Açıklamada ülkenin bölünmüşlüğünün tüm Kıbrıslıların acı çekmesinin temel sebebi olduğunu savunuldu.

Yayın Tarihi: 31/08/15 14:07
okuma süresi: 2 dak.
"Bölünmüşlük, Kıbrıslılar'ın acı çekmesinin temel sebebi"
A- A A+

KTÖS Genel Başkanı Semen Saygun Kıbrıslıların savaşın yarattığı göçlerin ve acıların ne olduğunu çok iyi bildiklerini, Adada yaşanan felaketin acılarının tüm Kıbrıslılarca halen yaşandığını kaydetti.

Saygun 1 Eylül Barış Günü dolayısıyla POED, KTÖS, OLTEK, KTOEÖS ve DAÜ-SEN adına yayınladığı mesajda ülkenin bölünmüşlüğünün tüm Kıbrıslıların acı çekmesinin temel sebebi olduğunu savundu.

Kıbrıslı eğitimciler olarak dünyada ve Adada yaşanan savaşların, acıların ve göçlerin temel sebebinin, emperyalizmin çıkar savaşları nedeni ile ırkçılığı, şovenizmi ve düşmanlığı kışkırtması olduğunu belirten Saygun, dünyanın tüm insanlığın ortak evi olduğunu ve kaynakların tüm insanlığa yeterli olduğunu kaydetti.

Saygun açıklamada "Kıbrıslı eğitimciler olarak sebebi ne olursa olsun, savaşların insanlığın yıkımına neden olduğunu biliyor ve tüm savaşlara karşı çıkıyoruz. Silahlanmaya harcanan ekonomik kaynakların, insanlığın eğitimine ve refahına ayrılmasını talep ediyoruz. Savaşın ve şiddetin ancak hoşgörü ile adil paylaşımla ortadan kalkacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Saygun, ülkede savaşın yarattığı acı ve göçlerin ancak ülkenin birleştirilmesi ile ortadan kalkacağını savunarak, barış için ortak mücadele etme iradesini yineledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.