İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Özkardaş: "Hükümet döviz kurunu aşağılara çekerek sabitlemelidir"

Özkardaş: "Hükümet döviz kurunu aşağılara çekerek sabitlemelidir"

Kamu-Sen Genel Başkanı Mehmet Özkardaş hükümetin dövize müdahalesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamanın tam metni şöyle:

Yayın Tarihi: 01/09/15 12:03
okuma süresi: 3 dak.
Özkardaş: "Hükümet döviz kurunu aşağılara çekerek sabitlemelidir"
A- A A+

" Dağ fare doğurdu! " 2011 yılında 2.45 TL olan Stg. şimdilerde 4.60'lara çıktı. Döviz borcu olanların borçları TL olarak neredeyse % 100'lük bir artış gösterdi.

Alım gücü %50'den fazla düştü. Sekiz yıldır maaşlara artış yok. Halk perişan ve bankalara olan borçlarını ödeyecek gücü kalmadı. Binlerce kişi çek yasağında, hacizli duruma düşmüş ve polisten kaçar olmuşlar.

Vergi kaçıranlara " AF" çıkartanlar, bankaları soyanlara hala kıyak krediler vermeye devam edenler, yolsuzlukların hesabını soramayanlar, artan döviz karşısında önce " Hiç bir şey yapamayız!" dediler, sonra artan baskılarla on gündür sözde bazı çevrelerle de toplantılar yaparak, ithalattaki bazı mallar alınan vergi ve fonlardaki dövizi sabitlediler.

Bunun çarşıya ve vatandaşa olumlu yansıyıp yansımayacağı konusunda çok ciddi kuşkular var ve bu kuşkular haksız da değildir.

Vatandaşı asıl ilgilendiren ve devlet eliyle tefeciliğe dönüşen bankaların uyguladıkları yüksek kredi faizlerine ilaveten aldıkları birkaç kalem masraflara ve borçlanmalara yaptıkları hayat sigortalarıyla birlikte taşınmazlara da yaptıkları sigortadan alınan toplam para, neredeyse ana para kadardır.

Hükümet, ne banka patronlarına, ne de yanlarında çalıştıkları emekçilerine TL ödeyip (hem de en düşük ücretten) tüm harçlarını döviz karşılığı alan Üniversitelere ve Kolej, Anaokulu, Kreş gibi yerlerin patronlarına dokunamadılar.

Oysa eğitimdeki aksaklıklar ve tartışılan kalite düzeyi nedeniyle, insanlarımız boğazlarından kesip, çocuklarını paralı olan bu okullara ya da kreşlere göndermek zorunda kalıyorlar.

Yurt dışından gelen ve ülkemizin üniversitelerde okuyan çocuklarına ve ailelerine de yazık değil mi? Bu şekilde nasıl öğrenci çekeceğiz?

Bu okulların patronları da biraz insafa gelsinler. Çalışanlarına düşük ücretlerle ve TL öderlerken, öğrenciden döviz almaları, hele de böylesi halkın perişan olduğu bir dönemde ne ahlaki ne de vicdanidir.

Hükümet, bazı imtiyazlar tanıdığı ve teşvikler verdiği üniversitelerden eğitim harçlarını ve öğrencilerden alınan diğer etkinlik masraflarını alırken döviz kurunu aşağılara çekerek sabitlemelidir.

Buna yapmadığı takdirde, ithalattaki kur sabitlenmesinin halka olumlu yansıması halka değil, azınlığa yarayacaktır.

Mehmet Özkardaş

Genel Başkan

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.