İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Akıncı: "Adı ile bayrağı ile yeni bir yapı olacak"

Akıncı: "Adı ile bayrağı ile yeni bir yapı olacak"

Kıbrıslı Türk ve Rum liderler Mustafa Akıncı ile Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis Kıbrıs sorununa çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilen müzakereler kapsamında gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı çarpıcı açıklamalarda bulundu. İki toplumlu iki bölgeli federasyon çerçevesinde görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Akıncı, "Yeni bir yapı oluşacak ve bu yeni yapı adıyla bayrağıyla yepyeni federatif bir yapı olacak. Liderlerin sonraki görüşmesi ise 14 Eylül'de…

Yayın Tarihi: 01/09/15 14:27
okuma süresi: 2 dak.
Akıncı: "Adı ile bayrağı ile yeni bir yapı olacak"
A- A A+

Kıbrıs Postası

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Anastasiadis ile bu sabah gerçekleştirdiği görüşmenin ardından görüşmenin detayları ile ilgili açıklama yaptı.

Akıncı, bugün gerçekleşen görüşmede bugüne kadar varılan noktanın değerlendirmesinin yapıldığı bilgisini vererek, mülkiyet konusunda da bazı çalışmalar yapıldığını anlattı.

Rum basınında Liderlerin mülkiyet kriterleri konusunda anlaştığı yönünde çıkan haberlerin yanıltıcı olduğunu belirten Akıncı şöyle konuştu:

"41 yıl geçti, yeni durumlar ortaya çıktı"

"Rum basınına yansıyan haberlerin yanıltıcı halleri oluyor. Kategoriler üzerinde bir mutabakat vardır, kriterler değil. 'Etkilenmiş olan mülkler' hangi kategorilerde olduğu konusunda mutabakat var. Ama kriterler konusu henüz müzakere edilmedi. Bugün de kriterleri konuşmadık. Bu konuda iki tarafın da hazırlıkları sürüyor.

41 yıl geçti, bu 41 yıl yeni durumlar yarattı. Yıllardır o topraklarda yaşayan insanların bir kararla oradan sökülemeyeceği Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde görüşülen bazı davalarda da netlik kazandı."

"Adı ile bayrağı ile yeni bir yapı olacak"

Her iki tarafın da teyit ettiği ilkelerin iki kesimli federasyonu öngördüğünü anlatan Akıncı, müzakerelerin bu çerçevede sonuçlanması gerektiğini söyledi.

Akıncı sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki toplumun siyasal eşitlik ilkesinde oluşturacakları yeni bir yapıdan bahsediyoruz. İyi niyetle bunun arayışı içindeyiz.

Rumlara göre Kıbrıs Cumhuriyeti şekil değiştiriyor, bize göre ise yeni bir yapı doğuyor. Bu yeni oluşacak yapı adıyla bayrağıyla yepyeni federatif bir yapı olacak. Ama bu tekrardan gidip BM'ye ve AB'ye başvurmayacak. Yeni adıyla oralarda yerini alacak"

Derinya ve Aplıç Kapısı yönünde karar ürettiklerini hatırlatan Akıncı, "Bundan sonra iş teknik komitededir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.