İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Dürüst: "KKTC'nin geleceği turizm ve eğitim"

Dürüst: "KKTC'nin geleceği turizm ve eğitim"

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, bir süredir başlatmış olduğu okul ziyaretlerine, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Karakum Anaokulu ve Osman Türkay Anaokulu ile devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01/09/15 16:34
okuma süresi: 5 dak.
Dürüst: "KKTC'nin geleceği turizm ve eğitim"
A- A A+

2015-2016 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kala, okulların ihtiyaçlarını, eksiklerini ve yapılan çalışmaları yerinde incelemek amacıyla, KKTC genelindeki okullara yönelik ziyaretler gerçekleştiren Bakan Dürüst, okul ziyaretleri kapsamında ziyaret ettiği okulları yerinde inceleyerek, okul yetkililerinden okullar hakkında bilgi aldı.

Bakan Dürüst, "KKTC genelindeki tüm okullarımızın aynı standartlarda eğitim alabilmesi amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız geleceğimiz olan çocuklarımızın kaliteli eğitim almanın yanında, sağlıklı ve hijyen ortamlarda eğitim almalarını sağlamaktır. Bu nedenle başlatmış olduğumuz okul ziyaretlerimizde, okullarımızın eksikleri veya ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek, anında müdahale etmek ve okullarımızın açılmasına kısa bir süre kala, okullarımızın eksiksiz bir şekilde açılmasını sağlamak amacındayız" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, okul ziyaretleri çerçevesinde gerçekleştirdiği okul ziyaretlerinde, okul yöneticileri ile de kısa toplantılar gerçekleştirerek, okul ile ilgili bilgiler de aldı.

Bakan Dürüst, okullara kayıt dönemi olması nedeniyle de en çok karşılaşılan konu olması dolayısıyla da, devlet okullarındaki eğitimin ücretsiz olduğunun altını çizerek; "Okullarımız ücretsizdir. Hiçbir veliden zorunlu olarak okula kayıt için ücret talep edilemez. Ancak, okula bağış anlamında katkı yapılmasının da makbuz karşılığında gerçekleştirilebilir ki bunun da miktarı veya yapılıp yapılmaması velilerimizin maddi gücüne bağlıdır. Hiç kimseyi, belirlenmiş bir miktarda kayıt ücreti vermeye zorlayamayız" diyerek, konuya bir kez daha açıklık getirdi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, okul ziyaretlerinin ardından, Üniversitelere gerçekleştirilecek olan ziyaretler kapsamında, British University of Nicosia'yı ziyaret ederek Yöneticiler Kurulu Başkanı Ali Özok, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altınay'dan oluşan heyet ile biraraya geldi, yerinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı.

Ziyarette konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Bıçak, ekonominin kalkınmasında önemli bir sektör olan Üniversitelerimiz arasına giren British University of Nicosia'yı Bakan Dürüst'ün ziyaret etmesinden memnuniyet duyduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, öğrenci akışının gelişmekte olan, British University of Nicosia'nın toplumumuza sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan katkısının önemli olacağını, bu kurumlarımızın ilk önce devletin malı olduğunu, KKTC devletinin dış dünyaya açılan bir penceresi daha olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

KKTC'nin eğitim adası olma yolunda ilerlediğini kaydeden Bakan Dürüst, güçlü bir kadro oluşturan British University of Nicosia'nın kaliteli bir eğitim sunacağından emin olduğunu belirtti.

Bakan Dürüst, KKTC'nin geleceğinin turizm ve eğitim olduğuna da dikkati çekerek, "KKTC'deki her üniversitemiz bizim için çok önemlidir. Siyasal açıdan tanınmamışlığımızın tam aksine üniversitelerimiz sayesinde dolaylı olarak tanınmışlığımızın simgesi haline gelen üniversitelerimiz, en önemli değerlerimizdendirler" diyen Bakan Dürüst, bu anlamda üniversitelre yönelik başlatmış oldukları ziyaretleri de KKTC'de var olan tüm üniversitelere gerçekleştireceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Kemal Dürüst, KKTC'deki üniversitelerin KKTC'nin dışa açılan en uygar ve en bilimsel penceresi olmasının yanında, mezun ettikleri yabancı öğrencileri sayesinde ise de dünyayı KKTC ile buluşturan bir etken olduğunu da belirterek, bunun en önemli sebebinin üniversitelerin eğitim kalitesi anlamında çok yol kat etmiş olduklarından dolayı olduğunu belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.