İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

CTP'de Kurultay hesaplaşması devam ediyor!

CTP'de Kurultay hesaplaşması devam ediyor!

Başbakanlığa bağlı Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu'ndaki üç CTP'li üyenin ikisinin istifası istendi, üyelerden biri istifa ederken Yönetim Kurulu Başkanı da olan Doğan Şahali istifa etmeyerek görevden alınmayı tercih etti. Yönetim'de yer alan üçüncü CTP'li üye ise diğer iki üye ile birlikte davranmak adına istifa etti. İstifası istenen CTP'li üyelere gösterilen gerekçe CTP – UBP arasında imzalanan protokol olsa da bu adım siyasi kulislerde 'Kurultay hesaplaşması' sonucunda Yorgancıoğlu'na yakın isimlerin tasfiyesi olarak değerlendirildi.

Yayın Tarihi: 01/09/15 16:43
okuma süresi: 1 dak.
CTP'de Kurultay hesaplaşması devam ediyor!
A- A A+
Kıbrıs Postası – Filiz Seyis

Toplam beş üyeden oluşan Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyelerinden CTP'li olan Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Şahali ve üyesi Handan Aksoy'dan istifa etmeleri istendi. Handan Aksoy istifasını sundu; CTP'li olan üçüncü üye Ersoy İlgen ise diğer iki üye ile birlikte davranmak adına istifa etti. İstifa etmeyi reddeden Şahali ise görevden alındı.

Kıbrıs Postası'na konuşan Doğan Şahali, istifalarının istendiğini ve bunun üzerine Ersoy İlgen ile Handan Aksoy'un istifa ettiğini açıklarken, kendisinin istifa etmek yerine görevden alınmayı daha doğru bulduğunu kaydetti.

Şahali, gerekçe olarak kendilerine 'CTP – UBP arasında imzalanan protokol'un gösterildiğini belirtti.

İstifası istenen üyelere gösterilen gerekçe CTP – UBP arasında imzalanan protokol olsa da atılan bu adım siyasi kulislerde 'Kurultay hesaplaşması' olarak değerlendirildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.